Eerste overwinning voor vv Wilsum

Wilsum heeft zaterdag haar eerste zege van het seizoen geboekt. De oranjehemden waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij en kwamen vlak na rust dan ook verdiend op voorsprong door een kopbal van Tomas van der Weerd. Daarna schoot Wilsum zichzelf gigantisch in de voet; doelman Teko Malanda pakte een rode kaart. Rechtsback Dennis Zwanepol pakte letterlijk de handschoenen op, maar kon niet voorkomen dat Lelystad op gelijke hoogte kwam. Met 10 man leek een punt het maximaal haalbare, maar met een droge schuiver bracht invaller Marinjo Teterissa heel Wilsum in extase door de 2 -1 binnen te schieten. In de absolute slotfase kregen de gasten nog een enorme kans, maar gescoord werd er niet meer. Eindelijk een competitiezege voor Wilsum en zo sluit de ploeg weer enigszins aan bij de ploegen in het rechterrijtje.

Na de nederlaag van vorige week tegen VEVO (5-0) kreeg Wilsum goed nieuws uit de ziekenboeg. Captain Rienk vd Wetering keerde terug en ook zijn broer, Alwin vd Wetering, keerde weer terug in de wedstrijdselectie. Ook Patrick Plette keerde weer terug. Hier tegenover stond de afwezigheid van Patrick Bastiaan en de geblesseerden Bart Schoonhoven en Noël Hofstede. Derhalve kwam trainer Christiaan Akse tot de volgende opstelling: Teko Malanda, Dennis Zwanepol, Damian Schrijer, Marijn Mijnheer, Jelmer Sollie – Patrick Plette, Rienk vd Wetering (c), Joram Riezebos – Tomas van der Weerd, Gert Jan Sollie, Daniël Niemeijer. Op de bank namen Jurre Heldoorn, Alwin vd Wetering, Danny Beks en Marinjo Teterissa plaats.

Wilsum begon goed aan de wedstrijd tegen Lelystad. De thuisploeg liet Lelystad aan de bal, maar zette op de juiste momenten druk. Al heel vroeg in de wedstrijd leek Wilsum op schitterende wijze op voorsprong te komen. Patrick Plette onderschepte de bal op de middenlijn, zag de doelman te ver voor zijn doel staan en dus beproefde hij het geluk met een knal van afstand. Via de paal ging deze bal net naast. Ook in het vervolg van de eerste helft was Wilsum beter. Nadat Tomas van der Weerd de bal veroverde kon de rechtsbuiten oprukken naar het vijandelijke doel, maar zijn poging werd net op tijd gesmoord. Even later kreeg Wilsum weer door toedoen van Van der Weerd een kans, maar nu schoot Joram Riezebos net naast. Ook de laatste kans was voor Wilsum, maar nadat Niemeijer ontsnapte aan de linkerkant van het veld werd zijn poging gestopt door de doelman. De gasten wisten hier niet veel tegenover te zetten. Zo stond het 0-0 bij de rust.

Ook aan het begin van de tweede helft ging Wilsum door met waar het mee bezig was; Lelystad onder druk zetten en kansen creëren. Zo’n 10 minuten na rust kwam Wilsum eindelijk voorsprong. Na een prima voorzet van Daniël Niemeijer kon Tomas van der Weerd raak koppen: 1-0. Eindelijk leek de zon wat door te breken op sportpark de Wijde Blik, maar vlak na de voorsprong kantelde het duel in het voordeel van de gasten. Na een lange bal over de defensie kwam Teko Malanda te laat, raakte hij zijn tegenstander hard en kon de goalie met rood vertrekken. Een vrije trap volgde en er volgde een nog groter probleem: wie moest er nu gaan keepen? Wilsum had dit duel geen reservekeeper op de bank zitten en dus ging Dennis Zwanepol in het doel staan. Wilsum moest met 10 man verder om zo de 1-0 voorsprong te verdedigen.

Lelystad verhoogde het baltempo en drukte Wilsum naar achter. Wilsum gaf weinig weg, maar toch viel plots de gelijkmaker. De middenvelder van Lelystad zag doelman Zwanepol iets te ver voor het doel staan en met een fraai schot over de goalie heen tekende hij voor de gelijkmaker. Zo leek Wilsum haar eigen glazen in te gooien en was het, in plaats van eindelijk eens winnen, nu knokken voor een puntje. Met nog een kwartier te spelen kwam Jurre Heldoorn in de ploeg voor Joram Riezebos en even later werden Gert Jan Sollie en Daniël Niemeijer gewisseld voor Danny Beks en Marinjo Teterissa. Dit bleek een gouden greep te zijn! Vlak na zijn invalbeurt wist Marinjo namelijk te scoren. Een vrije trap van Rienk vd Wetering bleef liggen rondom het strafschopgebied. Marinjo Teterissa dacht niet na en met een droge schuiver tekende hij voor de 2-1. Plots was daar de voorsprong!

Lelystad ging alles of niets spelen en kreeg in de slotfase nog een enorme kans op de gelijkmaker. Damian Schrijer zat mis bij een lange bal, de spits omspeelde doelman Zwanepol en legde de bal terug. Daar stond een speler van Lelystad klaar om de bal in het lege doel te schieten, maar tot ontzetting van heel Lelystad schoot hij naast. Zo bleef het 2-1. Hier kwam ook geen verandering in en zo klonk na 93 minuten spelen het verlossende eindsignaal!

Het heeft even geduurd, maar Wilsum heeft eindelijk haar eerste overwinning binnen. Een terechte overwinning, ook al had het heel anders uit kunnen pakken vandaag, maar eindelijk zat het Wilsum eens mee. Volgende week speelt Wilsum haar laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan gaat Wilsum op bezoek bij CSV’28 in Stadshagen.