KHC wint op overtuigende wijze van stadgenoot Go Ahead Kampen ( 2-7 )

Foto: John Zoetebier

KHC moest zaterdagmiddag j.l. aantreden tegen stadgenoot Go Ahead Kampen. Het was voor KHC de laatste wedstrijd voor de winterstop. In de vorige editie op Sportpark Middenwetering liet KHC zich in de 1e helft verrassen en kwam het al snel op een 2-0 achterstand. Echter met een doelpunt net voor rust van Boaz Smits kwam het terug in de wedstrijd, en na rust kwam het tot een 2-4 winstpartij. De wedstrijd van zaterdagmiddag begon in tegenstelling tot andere jaren om 15.00 uur vanwege pakjesavond.

De wedstrijd begon niet best voor KHC, want al na 30 seconden lag de bal al achter doelman Steven Vonk. Vanaf de aftrap kwam de bal bij een KHC verdediger de pardoes langs de bal trapte. Go Ahead wist wel raad met het cadeautje 1-0. De vroege achterstand deed menig KHC denken aan de uitwedstrijd tegen Flevo Boys waar dit ook gebeurde. Na een kwartier spelen kwam KHC op grotere afstand. Bij een hoge bal voor het doel leek doelman Vonk de bal te pakken maar de bal kwam voor de voeten van een aanvaller die afdrukte 2-0. KHC was even aangeslagen. Even later ging de Go Ahead doelman in de fout en nu wist Leroy Knol het cadeautje uit te pakken 2-1. KHC kwam al snel op gelijke hoogte. Jonathan van Marle plaatste de bal richting Leroy Knol, die vervolgens Boaz Smits in stelling bracht 2-2. KHC kwam zelfs voor rust op een 2-3 voorsprong. Bij een hoge bal stond de Go Ahead defensie te schutteren en kon Durk van der leest zijn eerdere fout goed maken door fraai raak te koppen. Ruststand 2-3

Na de thee een strijdend KHC dat Go Ahead niet terug in de wedstrijd liet komen. Na een kwartier spelen in de 2e helft was het aanvoerder Leroy Knol die 2-4 maakte. Een minuut later werd het zelfs 2-5. Uitblinker Illias el Morabit scoorde na een prachtige individuele actie Go Ahead Kampen was volledig de kluts kwijt en was niet in staat de blauw witte dadendrang te stoppen KHC liep nog verder uit middels een ontketende Boaz Smits die nog 2 keer scoorde. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen want de Go Ahead defensie was een zwakke schakel zaterdagmiddag op een guur en koud Sportpark Middenwetering De prima leidende scheidsrechter Martin Wever uit Wildervank telde geen blessuretijd bij en dat was gezien het score verloop verstandig.

Resumerend: KHC heeft een dik verdiende overwinning behaald op stadgenoot Go Ahead Kampen Het overklaste de tegenstander met af en toe hoogstaand voetbal. Na een vroege achterstand werd het op sleeptouw genomen door de ervaren jongens en dat monde uit een enorme inzet en strijd. KHC komt door deze zege weer in de kopgroep van de ranglijst.

Volgende week is KHC vrij vanwege de ongelijke indeling. Wel speelt het nog een oefenwedstrijd. Donderdagavond aanvang 20.00 uur speelt het op ons Sportpark de Venen tegen ASV Dronten dat uitkomt in de Oostelijke 1e klasse Hierna is het winterstop tot 20 januari Dan komt Alides uit Meppel op bezoek op Sportpark De Venen.

Verslag: Tjibbe van Dijk