Gelijkspel voor DOS Kampen tegen Nunspeet (2-2)

Een aantrekkelijke en bij vlagen goed spelend DOS in de 1e helft leidde tot een terechte 2-0 voorsprong. Prima goals ook nog eens. Één moment van onoplettendheid en een bijzondere matige 2e helft van de geelzwarten en de eindstand is 2-2. Over de hele wedstrijd bezien een terechte uitslag.

In de 9e minuut de eerste aanval uit het boekje. Via doelman Fariz Mesud en Nick Hendriks komt de bal diep over links bij Vincent Huisman. Zijn voorzet komt bij de tweede paal terecht bij Robin Mulder. Hij legt de bal terug op Matthijs de Blok. Zijn uithaal gaat ruim over het vijandelijke doel. Twee minuten later is er enige dreiging in het zestienmeter gebied van DOS maar Fariz is attent en kan de bal eenvoudig oppakken. Nog binnen het kwartier staat het scorebord al op 1-0. Een prachtige diepe en hoge crosspass van Nick komt in het achterveld terecht, waar Vincent van achter zijn tegenstander perfect getimed de bal over de doelman binnen kopt. In de 22e minuut dringt Dean van Ooijen het strafschopgebied binnen, maar tot een doelpoging komt het niet. Twee minuten later mag DOS een vrije bal nemen op circa dertig meter afstand van de goal na een overtreding op Vincent. Nick gaat achter de bal staan en haalt verwoestend uit. Naar alle waarschijnlijkheid heeft keeper Jardi Niebeek de bal niet eens gezien.

Lang kan DOS niet genieten van de 2-0 voorsprong. In de 26e minuut krijgt Nunspeet een vrije bal. De ingevallen Max Jansen schiet de bal richting de tweede paal waar Andrew Galea van dichtbij ongehinderd tegen de touwen weet te koppen. Als er iets meer dan een half uur is gespeeld breekt Ayoub Lakhloufi via het centrum door. Hij krijgt de bal met enige moeite onder controle en snelt richting het doelgebied. Op de rand van het strafschopgebied wordt hij gevloerd door zijn directe tegenstander. Scheidsrechter De Graaf doet het af met een gele kaart en besluit dat de overtreding net buiten de zestienmeter is gemaakt. Een beslissing die ook anders had kunnen uitvallen. Vlak voor rust komt DOS Kampen goed weg. Wederom staat een vrije bal van Jansen aan de basis van het gevaar. Opnieuw beland de bal in de zestienmeter. Fariz wil de bal pakken, maar dat is tussen een veelheid aan spelers niet te doen. Opeens ligt de bal in het doel, maar door het kordate vlaggen van assistent Marco Hofstee neemt de arbiter het vlagsignaal wegens buitenspel over.

In de 2e helft zet Nunspeet direct wat hoger druk hetgeen al vrij snel enkele kleine mogelijkheden oplevert. In de 64e minuut wordt het pas echt dreigend, maar tot een kans komt het nu niet. Maar het is wel duidelijk dat zich de eerste defensieve haarschuren zich aftekenen. Twee minuten later komt die kans er wel. Een counter van Nunspeet over links zorgt voor het gevaar. Dat leidt tot een corner. Vanuit de hoekschop schiet Karim Mulder over. In de 72e minuut staat een vrije bal van Jansen aan de basis van de gelijkmaker en opnieuw is het Galea die de bal in mag koppen. In het laatste kwartier komt DOS er niet meer aan te pas, maar Nunspeet weet hiervan niet meer te profiteren.

Het 2-2 gelijke spel is over de hele wedstrijd bezien een juiste uitslag. Wederom geeft DOS een 2-0 voorsprong uit handen en de wijze waarop dit gebeurt is ook niet nieuw. Met 17 doelpunten tegen uit 9 competitiewedstrijden is de kwetsbaarheid snel aangetoond. Om aansluiting te houden met de bovenste ploegen zal er volgende week in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uit gewonnen moeten worden van Unicum.

Opstelling DOS Kampen: Fariz Mesud, Job ter Burg, Nick Hendriks, Rick Diender, Robin Mulder, Klaas Jan Mulder, Steyn van Ark, Matthijs de Blok, Twan Knul (88e Martijn Barneveld), Ayoub Lakhloufi (88e Timo Müller), Vincent Huisman.

Door: Jan de Vries