‘s-Heerenbroek verliest nipt van Owios

Op deze koude zaterdagmiddag stond de wedstrijd tegen OWIOS (OverWinnen Is Ons Streven) op het programma. De ploeg uit Oldebroek is na een stroeve start langzaam opgeklommen naar de bovenste regionen uit de 3e klasse C. Aan ’s-Heerenbroek de taak om deze opmars te stoppen.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter was het OWIOS wat gelijk het initiatief nam. Zowel de buitenspelers als de middenvelders werden zorgvuldig gezocht en gevonden wat er voor zorgde dat ’s-Heerenbroek gelijk naar achteren werd gedwongen. De eerste grote kans was dan ook voor OWIOS. De linksbuiten werd diep gestuurd en legde de bal terug op de spits. Met alleen linksback Sander Wennemers nog op de doellijn zou het normaal gesproken een koud kunstje zijn om deze kans tot een doelpunt te verwerken. Ware het niet dat Sander als een echte Iker Casillas de bal met het puntje van zijn teen nog tot corner kon verwerken. Geen doelpunt dus! Helaas vond zijn hamstring deze inspanning niet zo prettig wat er, mede met pijntjes van vorige week, voor zorgde dat hij later in de wedstrijd gewisseld moest worden.

De rest van de eerste helft kwam OWIOS er een paar keer gevaarlijk uit wat in een aantal kansen resulteerde, maar geen doelpunten. ’s-Heerenbroek stelde hier te weinig tegenover. Het enige wapenfeit in de 1e helft was een schot van Jonno Pruim. Maar deze was makkelijk te keren voor de doelman. We gingen dus aan de thee met een 0-0 stand. Zo riep ook de omroeper van dienst om, die bovendien daarbij vermeldde dat de brilstand ook op het scorebord terug te zien was, waarmee hij zijn eigen omroepen deels overbodig verklaarde. Toch was een ieder blij om de kantine op te zoeken, want het was guur en koud en het spel was van beide kanten niet bepaald (hart)verwarmend.

’s-Heerenbroek kwam sterk uit de kleedkamer zetten en kwam regelmatig gevaarlijk de 16 meter in. Tot grote kansen leidde dit niet maar OWIOS wist ook niet echt gevaarlijk te worden. Voor de groene draken, spelend in het zwarte uittenue, leek de wedstrijd langzaam aan wat de goede kant op te kantelen. Echter was het OWIOS wat de 1-0 maakte, na balverlies op een niet zo’n handige plek. De nummer 10 draaide handige weg bij zijn directe tegenstander en met een sublieme pass zette hij de linksbuiten vrij voor onze keeper. Met een bekeken schuiver in de hoek was het eerste doelpunt een feit.

Na dit doelpunt was het een open wedstrijd met meerdere 100% kansen voor beide ploegen. Zo werd Wim Kwakkel diep gestuurd aan de rechterflank. Hij omspeelde de linksback alsof hij er niet stond en behield prima het overzicht door de bal keurig af te geven op Jonno Pruim. Met ook dit keer alleen een verdediger op de doellijn zou het normaal gesproken een doelpunt zijn. Echter hield ook deze verdediger de bal van de lijn met zijn grote teen. Zo golfde de wedstrijd op en neer. OWIOS kon de wedstrijd definitief in het slot gooien na een snelle uitbraak door het midden. Gert Kwakkel besloot hier echter een stokje voor te steken. Helaas wel op onreglementaire wijze. Waar iedereen dacht aan een penalty en een gele kaart besloot de scheidsrechter dat het net buiten de 16 was. Gelukkig dus een vrije trap maar helaas ook een rode kaart voor onze captain. De hierop volgende vrije trap werd hoog over geschoten.

Met 10 man probeerde men het nog wel, maar tot grote kansen leidde dit niet. Eindstand 1-0. Weer geen punten mee in de kofferbak terug naar ‘s-Heerenbroek. OWIOS was over de hele wedstrijd gezien wel de betere ploeg maar gezien de kansen had een puntje er zeker wel ingezeten. Maar de hatelijke 0 werd helaas niet van het scorebord gehaald en OWIOS wist wel een doelpuntje te scoren.

Hopelijk kunnen de Groene Draken volgende week het jaar goed afsluiten in de laatste wedstrijd van het jaar tegen V.V. Oene. 2023 gaat de kalender in als een mooi jaar voor de groene draken. Een jaar waarin het eerste kampioenschap in de clubgeschiedenis werd behaald, daarmee promotie naar de 3e klasse werd bereikt en ook nog de eerste zege ooit in de 3e klasse. Al met al een jaar om met tevredenheid om terug te kijken, maar met 3 punten uit je laatste duel zal dat kerstbuffet er toch net even wat lekkerder in gaan.

Verslag: Sander Wennemers