Jong Kampenion sluit af met maximale overwinning

Op de foto: Jamano en Nika van der Meulen, en Ismay Kaptein
(Foto: Sven Kaptein)

Ze konden zaterdag 2 december met een gerust hart naar Heino afreizen, want ze waren al kampioen. Ze konden vrijuit spelen, want er hing niks meer van af. Toch wilden ze nog één keer knallen: het eerste jeugdteam van Kampenion. En Heino 1 werd daar het slachtoffer van. In de thuiswedstrijd tegen Heino brachten de boy & girls van Kampenion het tot 7 – 3, maar in de uitwedstrijd deden ze er nog een schepje bovenop. Aan het einde van de middag, met toch wel een aantal spannende partijen, stond er een uitslag van 0 – 10 op het scorebord.

Ismay Kaptein, Jamano en Nika van der Meulen lieten er geen twijfel over bestaan wie de beste is in poule A van de 4e klasse. Met een straatlengte verschil zijn ze bovenaan geëindigd. Alle acht wedstrijden won Kampenion 1. Ze begonnen en eindigden de najaarscompetitie met 10 – 0 en scoorden drie maal 9 – 1. In het persoonlijk klassement staan Nika en Jamano samen bovenaan met 92 procent; Ismay staat vijfde met 62 procent. Het volgend seizoen wacht de 3e klasse en dat zal een stuk lastiger, en dus spannender worden. Leuk om te vermelden is dat in de top 7 van het persoonlijk klassement maar liefst zes meisjes staan. Hoezo zou tafeltennis een sport voor jongens zijn?

Ook het tweede jeugdteam van Kampenion won met maximale cijfers. In Genemuiden stond er aan het eind van de morgen 0 – 5 op het scorebord. Jordy de Vries en Cas Steinbach maakten korte metten met GTC 2. Kampenion 2 (met daarin ook Matis Risselada) is geëindigd op een keurige tweede plaats. Goede resultaten bij de jeugd dus. Het zal nog wel een flink aantal jaren duren voordat zij in de voetsporen kunnen treden van hun ‘grote broers’. Het eerste seniorenteam was al klaar met de competitie en handhaafde zich in de 2e divisie. Knap gedaan want vier van de vijf spelers debuteerden op dit niveau.

Het tweede seniorenteam had het veel zwaarder, zij eindigden onderaan in de 3e divisie en degraderen naar de Hoofdklasse. Voor de meesten in dit team was de 3e divisie ook een nieuwe stap omhoog. Nu een stapje terug dus en volgend seizoen weer proberen terug te komen. Bij de andere teams van Kampenion valt nog te vermelden dat het derde team is geëindigd op plek 2 en het vierde team werd derde. Kampenion 5, 7 en 8 behaalden de vierde plaats in hun competitie en team 6 kon de dans met het degradatiespook helaas niet ontspringen, werd vijfde en degradeert daarmee.