De Stadskazerne wordt inleverpunt voedselbank 

In De Stadskazerne is vanaf 7 december een pop-up inleverpunt voor de Voedselbank Kampen te vinden. De Voedselbank Kampen steunt iedere week ongeveer 200 gezinnen met voedselpakketten. Hiervoor zijn zij afhankelijk van schenkingen. De Stadskazerne wil graag meehelpen en hoopt dat ook haar bezoekers houdbare producten komen doneren. 

De in De Stadskazerne gevestigde organisaties werken regelmatig samen en zoeken ook graag de verbinding met anderen in de Gemeente Kampen. ‘In de sfeer van kerst en winter wensen we elkaar graag fijne dagen toe en gunnen we elkaar wat extra’s. Door de Voedselbank Kampen een plek te bieden in De Stadskazerne hopen we dat we met zijn allen de gezinnen die het nodig hebben dat extraatje kunnen geven’. We hebben als medewerkers en vrijwilligers van de verschillende bewoners van De Stadskazerne samen al een mooi begin gemaakt. Maar er kan natuurlijk nog veel meer bij!’ aldus Floris Joustra, directeur van Stadsarchief Kampen.

BOODSCHAPPENLIJSTJE 

De Voedselbank heeft vooral behoefte aan voedsel. Wijn en andere alcoholische dranken mogen niet aan de klanten uitgedeeld worden. 

Met onder andere deze lang houdbare producten maak je klanten heel blij: 

  1. koffie en thee 
  2. pasta, rijst, couscous, aardappelpuree 
  3. pastasauzen, soep 
  4. ontbijtgranen, broodbeleg (jam, pindakaas ) 
  5. vlees en vis in blik 
  6. groente en fruit in blik 
  7. zonnebloem- of olijfolie 
  8. houdbare melk 
  9. Ook andere artikelen dan voedsel. Denk aan luiers, tandpasta, maandverband, schoonmaakmiddelen. 

OOK KERSTPAKKETTEN ZIJN VAN HARTE WELKOM 

Krijg je een kerstpakket, en wil je de gezinnen uit de gemeente Kampen iets extra’s geven voor tijdens de kerstdagen? Kom dan langs met jouw pakket en lever het bij ons in De Stadskazerne in. De Voedselbank is blij met ieder kerstpakket. Aangebroken pakketten zijn ook welkom.  

KERSTKAARTEN 

Heb je kerstkaarten over? Martje van Raaij uit Kampen schrijft jaarlijks 1200 kerstkaarten voor inwoners van verzorgingstehuizen. Dat zijn heel veel kaarten. Help je mee? Lever jouw voorraadje kerstkaarten bij ons in!