Volle buit voor Set-Up

IJsselmuiden – Er stond een serie van 3 nederlagen zonder setwinst, dus was er vandaag alles aan gelegen om weer een keer punten te gaan pakken voor de mannen uit IJsselmuiden. Ditmaal traden ze aan tegen Compaen HS 2. Een nog onbekend team omdat men niet vaak tegen teams speelt uit regio Amsterdam.

In de eerste set werd slap begonnen door Set-Up. Maar het geluk was dat Compaen het niet veel beter deed. In loop van de eerste set liep Set-Up uit na een voorsprong van 4 punten. Alleen deze werd mede door persoonlijke fouten snel ingeleverd. En toen werd het eind van de set toch nog spannend. Uiteindelijk sleepte Set-Up de set binnen met 30-28.

De 2e set ging al een stuk beter. De opslag ging beter en ook aanvallend kwam Set-Up er meer door. Deze set werd dan ook met grotere cijfers gewonnen (25-17) en zo kwam Set-Up op een 2-0 voorsprong! Dit is in dit seizoen 1x eerder voorgekomen en toen werd de wedstrijd nog weggeven. Er was dus alles aan gelegen om nu de 3e set volle bak door te gaan.

De 3e set was een bijzondere set. Niet omdat het weer spannend werd en er een mooie comeback is gemaakt van 22-24 naar 26-24. Maar vooral omdat de middenspeler van Compaen tijdens een rally ineens naar zijn handen greep. Zijn pink bleek uit de kom, nu bleek er toevallig iemand in de zaal te zijn die daar wel raad mee wist. En deze beste man heeft de pink weer teruggezet. Onder luid applaus kwam de middenman van Compaen weer het veld op lopen. En na wat tape om zijn pink te hebben gedaan heeft hij de wedstrijd gewoon afgemaakt. Set-Up won ook deze set en zo was er een 3-0 voorsprong. Een 2e overwinning van dit seizoen was een feit.

Maar nu de thuisploeg toch zo lekker bezig was wilde men meer. Het gevoel was er dat er een 4-0 overwinning in zat. En dat kwam er. Deze set ging dan ook naar Set-Up met een setstand van 25-23. Uitslag: H. van Dieren Set Up HS 1 – Compaen HS 2 | 4 – 0

Volgende week een uitwedstrijd in Groningen tegen Donitas HS 1.