Zwartewaterland Helpt in actie voor Stichting Happy Holiday

Stichting Happy Holiday is aankomende editie het goede doel van de jaarlijkse radiomarathon van Zwartewaterland Helpt. Dit werd bekend gemaakt in een uitzending van Actueel op ZwartewaterFM.

Zwartewaterland Helpt doet ieder jaar een oproep voor suggesties voor goede doelen voor de radiomarathon. Voor deze editie, die wordt gehouden van 21 t/m 23 december, werd uit de vele inzendingen gekozen voor Stichting Happy Holiday. Deze stichting organiseert vakanties voor gezinnen waarvan één of meerdere gezinsleden ernstig of terminaal ziek zijn.

“Deze gezinnen zijn niet in staat om zelfstandig op vakantie te gaan”, legt voorzitter John Grutters uit. “Bij ons kunnen ze samen vakantie vieren. Tijdens de gezinsweek zijn er 24 uur per dag vrijwilligers en verpleegkundigen aanwezig. Deze nemen vakkundig en met liefde de zorg uit handen. Ouders kunnen hierdoor uitslapen, krijgen ontbijt op bed en hoeven ’s nachts niet uit bed door de aanwezigheid van nachtverpleging.”

Voor deze vakantieweek maakt de stichting gebruik van Hotel IJsselvliedt in Wezep. Dit is een speciaal zorghotel waar alle aanpassingen zijn om de zorg te bieden die nodig is. Naast de zorg wordt er door een enthousiast recreatieteam een programma gepresenteerd voor de kinderen en ouder. Niet alleen het zieke kind (of soms een ouder) staat centraal, maar ook de “gezonde” gezinsleden.

De radiomarathon is onder andere te volgen bij RTV IJsselmond op TV. Donderdag 21 december is de openingsshow vanaf 07:00uur te zien. De radiomarathon eindigt met ‘De Grote Finale Show’ op zaterdag 23 december om 22:00uur.

De radiostudio van Zwartewaterland Helpt