Zwaargewonde bij steekpartij in de Gildestraat

In de Gildestraat is woensdag een man neergestoken. Hij raakte ernstig gewond en is per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie ontving omstreeks 19.10 uur een melding over een steekpartij in de Gildestraat. De politie en ambulancedienst gingen met spoed ter plaatse. Ook werden een traumahelikopter uit Amsterdam en de brandweer opgeroepen.

De zwaargewonde man zou een vloerenbedrijf binnen zijn gevlucht. In het bedrijfspand werd het slachtoffer gereanimeerd. Ambulancepersoneel besloot de komst van het traumateam uit Amsterdam niet af te wachten.

Brandweerlieden schermden het zicht af toen het slachtoffer in de ambulance werd geladen. De zwaargewonde man is met spoed naar het traumacentrum van het Isala ziekenhuis in Zwolle gebracht.

Buiten op straat is een mes aangetroffen. De politie heeft de omgeving van het bedrijf afgezet met rood-witte linten in verband met het onderzoek.

Rond 19.30 uur schakelde de politie Burgernet in. Mensen werden verzocht om uit te kijken naar een man in werkkleding. De politie waarschuwde om hem niet zelf te benaderen maar te bellen met 112. Een kwartier later bedankte de politie iedereen voor de medewerking en hoefde er niet meer te worden uitgekeken. Het is onbekend of er iemand is aangehouden.

Foto’s: Hugo Janssen