Man overleden na schietpartij in Zwolle, politie bezig met groot onderzoek

Een man is donderdag doodgeschoten op de Palestrinalaan in de Zwolse wijk Holtenbroek. De politie is inmiddels gestart met een groot onderzoek in de flat en de wijk.

Omstreeks 15.15 uur hoorden omwonenden een harde knal bij de Glenn Millerflat. Buitenspelende kinderen werden snel naar binnen gehaald via het trappenhuis nabij de Palestrinalaan. Bij het achterste trappenhuis zag het er volgens een ooggetuige ‘niet fraai uit’. Volgens een vrouw zou het gaan om een man van ongeveer 38 jaar die in de flat op de zesde etage woont. Eerder dit jaar, in januari, trof de politie een kleine hennepkwekerij aan in zijn appartement.

Direct na de melding rukten de hulpdiensten massaal uit, ook een traumahelikopter uit Groningen werd gealarmeerd. De ambulancedienst wachtte de komst van het traumateam niet af. De zwaargewonde man werd met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis. “Ze scheurden echt met een rotgang de straat uit,” vertelt een man. “Hij is een soort van mattie van me.”

Niet veel later werd duidelijk dat de man aan zijn verwondingen is bezweken. Politieagenten gingen van deur tot deur in de Glenn Millerflat. “We zijn op zoek naar getuigen en eventuele camerabeelden,” zegt de officier van dienst van de politie. Ook wil hij kwijt dat er nog veel onduidelijk is en er nog niemand is aangehouden.

Door Holtenbroek reden veel politiewagens. Volgens De Stentor werd er een auto klemgereden op de Bachlaan bij de Buxtehudestraat. Agenten doorzochten de auto, echter zonder resultaat. Ook gingen agenten langs bij winkels in winkelcentrum Holtenbroek om camerabeelden op te vragen.

In de avond arriveerde een zogeheten PD-unit van de politie bij de flat. Deze vrachtwagen wordt door de rechercheurs gebruikt als mobiel kantoor.