Wim Tillema wint Blacklight toernooi Kampenion

Ook al ligt de tafeltenniscompetitie stil, toch is er volop activiteit bij de Kamper tafeltennisvereniging. Op zaterdag 23 december werd het Blacklight toernooi georganiseerd. Een heel bijzonder evenement dat zich geheel afspeelt in het duister, behalve de prijsuitreiking dan.

Alle wedstrijden worden gespeeld in een donkere zaal. De tafels zijn voorzien van blacklight tape en er wordt gespeeld met speciale blacklight ballen. De blacklight lampen zorgen voor een speciale sfeer. Ook de muren zijn voorzien van in blacklight oplichtende materialen. Wat in de competitie niet mag, mocht nu wel, graag zelfs: witte kleding is toegestaan, want die licht mooi op in blacklight.

Er waren 19 deelnemers, jong en oud, in sterkte variërend van topspelers in de landelijke competitie tot beginners. Iedereen kwam dus altijd wel enkele gelijkwaardige tegenstanders tegen. De eerste schifting vond plaats in vier poules en de eerste twee van elke poule gingen door naar het A-toernooi. De rest kwam elkaar tegen in het B-toernooi. Winnaar van het Blacklight toernooi 2023 werd Wim Tillema, Julian Plette bereikte de tweede plaats en Gert-Jan de Lange ging met de derde prijs naar huis. Aan Wim Tillema werd gevraagd wat maakte dat hij in een Blacklight toernooi spelers verslaat die in de ‘normale’ competitie een klasse hoger spelen. Kijkend naar de donkere zaal met blacklight verlichting antwoordde hij daarop: “Het klasseverschil was vandaag wat minder zichtbaar.”

In het B-toernooi werd Nika van der Meulen eerste, voor Brenda Kaptein en Ismay Kaptein. Kampenion en alle deelnemers kunnen terugkijken op een zeer geslaagd, gezellig en goed georganiseerd toernooi.

Bij Kampenion zijn de volgende activiteiten al volop in voorbereiding: op 12 en 13 januari de Clubkampioenschappen voor senioren en op 20 februari het schoolteamtoernooi.

Op de foto’s: de zaal van Kampenion in blacklight sfeer, en de prijswinnaars
Foto: (Gerard Wessels)