Man uit Curaçao opgepakt vanwege overlijden Maas van den Heuvel

De politie heeft donderdag een 22-jarige man uit Curaçao aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van Maas van den Heuvel.

Van den Heuvel (84), een prominente Kampenaar, werd in oktober levenloos aangetroffen in zijn woning aan de Buiten Nieuwstraat. Sindsdien loopt er een groot politieonderzoek. Vandaag viel de politie binnen in meerdere panden in Kampen en bij twee woningen in Schiedam. De 22-jarige verdachte werd in Schiedam in de kraag gevat.

De politie meldt dat de invallen te maken hebben met de dood van Maas van den Heuvel en een gewelddadige woningoverval in Epe. Wat het verband tussen beide zaken is, is niet duidelijk. Het openbaar ministerie en de politie sluiten meerdere aanhoudingen niet uit.

Politieonderzoek bij de woning van Maas van den Heuvel in november. Foto: Peter Denekamp