In beeld: PEC Zwolle verspeelt voorsprong op Heerenveen in blessuretijd

De emoties gierden zaterdag alle kanten op tijdens PEC Zwolle – sc Heerenveen. PEC knokte zich dankzij Jasper Schendelaar terug van een 0-1 achterstand naar een 2-1 voorsprong in de tweede helft via Younes Namli en Lennart Thy. In de blessuretijd kwam Heerenveen nog tot scoren, waardoor beide ploegen een punt moeten koesteren.

Na zes minuten kregen de Zwollenaren een strafschop tegen. Scheidsrechter Danny Makkelie floot in eerste instantie voor een vrije trap, maar VAR Rob Dieperink oordeelde dat de overtreding van Anouar El Azzouzi binnen het strafschopgebied had plaatsgevonden. Anas Tahiri benutte die penalty: 0-1. Het bleek het sein voor een moeilijke eerste helft van PEC.

Voetballend lukte het nauwelijks om Heerenveen onder druk te zetten en kansen te krijgen. Een kopbal van Lennart Thy voorlangs en een gevaarlijk rush van Ody Velanas: dat was zo’n beetje de opbrengst van drie kwartier voetballen. Aan de andere kant groeide Jasper Schendelaar uit tot de belangrijkste Zwollenaar. Hij stond meerdere keren op de goede plek om bijvoorbeeld Pelle van Amersfoort van scoren af te houden.  

Met Eliano Reijnders in de ploeg voor Ferdy Druijf probeerde PEC na rust meer controle te krijgen over de wedstrijd en die te doen kantelen. Het leverde ook kansjes op voor Thy en Bram van Polen, maar beide pogingen gingen naast het doel van Andries Noppert. De Friese doelman had na iets meer dan een uur spelen pech. Hij wilde de bal wegtrappen, maar door een polletje raakte de Fries de bal maar half. Deze kwam vervolgens voor de voeten van Younes Namli, die met dat presentje wel raad wist: 1-1.  

Ondanks die meevaller bleef het oppassen voor Heerenveen in de counter. Schendelaar was weer meerdere keren gevaarlijk, door onder meer Pelle van Amersfoort en invaller Sahraoui van scoren af te houden. Zo kon PEC Zwolle dankzij Schendelaar zomaar op voorsprong komen. Lennart Thy had het lastig voor rust, maar kon nu een voorzet bij de tweede paal binnenkoppen: 2-1.

Vlak daarna was Schendelaar opnieuw goud waard, door een kopbal van Bochnewiecz uit zijn doel te ranselen. De slotfase stond bol van de spanning. Thy had in de counter PEC naar 3-1 kunnen schieten, maar aan de andere kant kreeg Heerenveen een handvol corners die niets opleverden. Toch ging het in de eerste minuut van de blessuretijd mis, toen Ché Nunnely ontsnapte aan de Zwolse defensie: 2-2.  

Door: PEC Zwolle