Gert-Jan de Lange wint Clubkampioenschappen Kampenion

Elk jaar weer zijn de Clubkampioenschappen bij tafeltennisvereniging Kampenion een van de sportieve hoogtepunten van het jaar. Er werd fanatiek maar sportief gestreden om de prijzen. Maar ook zij die daarvoor niet in aanmerking kwamen, bleven ervoor gaan. Zoals altijd tijdens de Clubkampioenschappen vielen er weer de nodige verrassingen te noteren.

Op vrijdagavond 12 januari traden de ‘dubbels’ aan. Er werd door 12 duo’s gestreden in twee sterkteklassen. In de A-klasse pakten Gert-Jan de Lange en Julian Plette de titel. De tweede plaats was voor Wim Tillema en Thomas Niemeijer. Derde werden Jannick van den Broek en Annerieke Plette.

De B-klasse werd gewonnen door Zafer Zenginer en Sebastian Holzapfel; tweede werden Gerard Palland en Simon van der Woude. De derde plaats was voor Martijn Haanappel en Maurits Koers.

Bij de kampioenschappen enkelspel, zaterdag, waren de 25 deelnemers verdeeld in drie klassen. In de A-klasse (een negenkamp) ging de eerste prijs naar Gert-Jan de Lange, die ongeslagen bleef. Hij mag zich een jaar lang clubkampioen van Kampenion noemen. Tweede werd Thomas Niemeijer en de derde prijs was voor Ton Ringenier. In de B-klasse (ook een negenkamp) ging Roelard Bos met de grootste beker naar huis. Tweede werd Rafal Menger en derde Dick Hoekman. Ook in de C-klasse (een zevenkamp) werd er serieus gestreden. Winnaar werd Martijn Haanappel. Henny Boxman werd tweede. Met de beker in de hand zei hij over zijn resultaat: “Meer dan vijftig jaar ervaring betaalt zich uit.” Derde werd Maurits Koers.

Het hele toernooi verliep keurig volgens het schema en was weer goed georganiseerd door de activiteitencommissie. Het was niet alleen erg gezellig maar ook kon er genoten worden van tafeltennis van hoogstaand niveau.

Kampenion is nu druk bezig met de organisatie van het Scholierentoernooi op 20 februari. Dat toernooi staat open voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Naast bekers zijn er mooie prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door Intertoys Kampen.

Foto: Gerard Wessels