Teleurstellende start 2024 voor Set-Up

Afgelopen zaterdag klonk het startschot voor de tweede seizoenshelft voor de mannen van Set-Up IJsselmuiden. En wel in Zwolle, in de zaal van het windesheim werd er gevolleybald tegen de heren van C.S.V. Vol goede moed togen de mannen uit IJsselmuiden richting de stad van de Peperbus, om daar te strijden voor de eerste winst van dit jaar.

En met dat strijden zat het wel goed, alleen dat winnen wilde nog niet zo lukken. De eerste 3 sets werd er blij vlagen echt goed spel gespeeld. De pass lag aardig, en het spel kon goed gespreid verdeeld worden, waarmee met goede set-ups de aanvallers prima bediend werden. Ook blokkerend deed Set-Up niet onder voor C.S.V. Zo werd het in elke van de eerste 3 sets spannend in de grote punten boven en rond de 20. Elke set viel echter in handen van C.S.V. In de vierde set konden de heren uit IJsselmuiden de strijdlust niet meer opbrengen. Eindstand: 4-0 voor C.S.V. Setstanden: (25-22) (25-20) (26-24) (25-14).

Of het de ervaring en stabiliteit is die soms gemist word, of dat de Set-Up net niet scherp genoeg waren als het erop aankomt, of dat de zenuwen parten gaan spelen als het spannend wordt, zegt u het maar. Een feit is dat de wedstrijd tegen C.S.V. de boeken ingaat als ‘weer een net-niet wedstrijd’. Een wedstrijd ‘waar meer in had gezeten’. Een wedstrijd waarin Set-Up goed spel liet zien maar zichzelf, net als in zoveel wedstrijden in de eerste seizoenshelft, niet beloond met winst.

Volgende week is de andere tegenstander uit Zwolle (Voorsterslag VC Zwolle) de tegenstander in de Oosterholthoeve.