Kampenion klaar voor nieuwe competitie

Deze week begint voor de tafeltennissers de nieuwe competitie. Kampenion doet weer met acht seniorenteams mee in de voorjaarscompetitie, een mooi aantal. Team 1, het ‘vlaggenschip’ van Kampenion, komt na een mooi seizoen in de najaarscompetitie wederom in de 2e divisie uit.

Kampenion 1 beëindigde de najaarscompetitie als vierde en daarmee was het doel bereikt: handhaving op dit niveau. De samenstelling van het team is nu op een punt gewijzigd. Jordy ten Have is overgestapt naar het tweede team. Ton Ringenier, Thomas Niemeijer, Robin Lieftink en Gert-Jan de Lange – vorig seizoen met een winstpercentage van 73 procent een van de beste spelers in de poule – zijn weer van de partij.

De tegenstanders van Kampenion in de voorjaarscompetitie zijn Tempo-Team 3, Avanti 1, Alexandria ’66 1, SV Red Star ’58 1 en SVE 2. Dit zijn teams uit Amsterdam, Hazerswoude, Rotterdam, Goirle en Utrecht. Dat betekent dat Kampenion weer heel wat van het land gaat zien en flink wat kilometers gaat reizen, naar het westen, zuiden en midden van het land. In totaal doorkruisen de sportieve Kampenaren dan zeven provincies en moeten zo´n 1.220 km (heen en terug) afleggen. Zo zie je ook nog ‘es wat van het land! Kampenion zal proberen een plaatsje hoger te komen dan in de najaarscompetitie. Tempo-Team 3 en Avanti 1 lijken de kanshebbers voor de titel. De eerste wedstrijd is komende zaterdag, 27 januari, thuis tegen Tempo-Team 3; meteen al een flinke klus dus.

Op diezelfde middag speelt Kampenion 3 ook thuis. Dat is leuk voor het publiek. Wie de adembenemende snelheid van de toppers op het niveau van de 2e divisie niet kan volgen, kijkt naar de wedstrijd een paar treetjes lager, in de Promotieklasse. Kampenion 2 komt uit in de Hoofdklasse en speelt zijn thuiswedstrijden op vrijdag. De acht seniorenteams van Kampenion zijn evenwichtig verdeeld in de competitie: een in de landelijke 2e divisie, en verder een in de (regionale) Hoofdklasse, Promotieklasse, 1e, 2e, 4e, 5e en 6e klasse.

Kampenion komt komend seizoen weer uit met twee jeugdteams. Het eerste jeugdteam, vorig seizoen kampioen geworden, komt uit in de 3e klasse en het tweede in de O-13 klasse, die bedoeld is voor beginnende jeugdspelers. Kampenion is nu in de weer met de organisatie van het Scholierentoernooi op 20 februari. Dat toernooi staat open voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Naast bekers zijn er mooie prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door Intertoys Kampen.

Op de foto’s: een kijkje in de zaal van Kampenion.
Foto’s: Gerard Wessels