KHC komt moeizaam opgang tegen verdedigend Alcides

KHC vertoefde het afgelopen weekend in Benidorm, om te genieten van de Spaanse zon en om een trainingskamp af te werken. Het oefende tegen Westervoort, dat uitkomt in de 2e klasse van het zondagvoetbal. KHC won overtuigend met 5-0. Naast enkele trainingen werd er gesport op padelbanen, en was er natuurlijk ruimte voor de nodige ontspanning. KHC kan terug kijken op een fantastische trip, mogelijk gemaakt door sponsoren en inzet van diverse mensen binnen de club. Nogmaals bedankt, het was prima georganiseerd.

Zaterdag j.l zag het er niet naar uit dat er gevoetbald kon worden op ons Sportpark De Venen. Maar door enorme inzet van onze leden werd het hoofdveld sneeuwvrij gemaakt. Tot diep in de avond waren mensen aan het werk vrijdag, en dat maakte het mogelijk dat ons 1e kon voetballen. De wedstrijd van het 2e haalde het net niet, en dat was uiteindelijk jammer.

KHC ging stroef van start in de wedstrijd tegen Alcides uit Meppel. De tegenstander vertoeft in de onderste regionen, en kwam duidelijk voor een puntje naar Kampen. Het parkeerde nog net de bus niet voor het doel van de uitstekende doelman overigens. KHC had in de 1e helft een geweldig veld overwicht, maar kwam niet tot scoren. Husham Ali was in de 9e minuut het dichts bij de score , maar zijn harde inzet werd gepareerd door de doelman. Op het eind van de 1e helft nog een mogelijkheid via Boaz Smits die een harde inzet via de vingertoppen van de doelman zag overgaan.

Na de thee een beter KHC dat diverse mogelijkheden kreeg Jonathan van Marle leek KHC in de 48e minuut op voorsprong te brengen Bij een voorzet van Husham Ali kopte hij de bal rakelings over. Enkele minuten later was het wel raak. Vanuit een hoekshop van Florian van der Wal kwam de bal bij Illias el Morabit die fraai 1-0 scoorde. Even later kwam KHC op 2-0 maar de treffer vond geen goedkeurig van de arbitrage wegens vermeend buitenspel. De 2-0 kwam er toch, wederom vanuit een hoekshop kwam de bal voor het doel, en nu was het Durk van der Leest die hard raak kopte KHC dat de betere ploeg was zaterdagmiddag leek verder uit te gaan lopen, maar door slordigheden liet het Alcides terug komen tot 2-1 en werd het toch nog even spannend. Scheidsrechter Jarno Schoonhoven uit Oosterwolde had de sportieve wedstrijd uitstekend onder controle

Resumerend: KHC heeft uiteindelijk verdiend gewonnen van Alcides. Het was gedurende de wedstrijd de bovenliggende partij Het maakte het zich erg lastig om niet direct in de 1e helft te scoren. Alcides probeerde het wel in de slotfase, maar kwam uiteindelijk tekort, al ging een harde inzet in de laatste minuut rakelings over.

Volgende week moet KHC verplicht op zondag aantreden. Het speelt dan in Sneek tegen hekkensluiter LSC dat de uitwedstrijd met 4-0 verloor van Flevo Boys De wedstrijd in Sneek op Sportpark Leeuwarderweg aan de Burgemeester de Hooppark 4 begint al om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Stefan Aalders uit Assen.

Verslag: Tjibbe van Dijk