Wilsum start nieuwe jaar met zege

Wilsum is het jaargang 2024 goed begonnen. In eigen huis wonnen de oranjehemden met 1-0 van Reaal Dronten. Noël Hofstede kroonde zich tot matchwinner met een prachtige kopbal uit een hoekschop van Daniël Niemeijer. In de tweede helft dacht Wilsum tot tweemaal toe de 2-0 te maken, maar beide treffers werden afgekeurd wegens buitenspel. In de absolute slotfase kregen de gasten nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar uitblinker Jesse Riezebos had een geweldige redding in huis. Met deze overwinning verlaat Wilsum de laatste plaats en stijgt men naar de 11e plek.

Zaterdagochtend 9 uur begon de wedstrijdvoorbereiding van scheidend hoofdtrainer Christiaan Akse al. Hij stond het veld sneeuwvrij te maken, waarna even later vele vrijwilligers volgden. Zo werd er met man en macht aan gewerkt om de wedstrijd tegen Reaal Dronten door te laten gaan. Een prachtig initiatief van de vele vrijwilligers die Wilsum rijk is met als resultaat dat er om half 3 gewoon kon worden afgetrapt in Wilsum.

Wilsum startte als volgt: Jesse Riezebos – Rienk vd Wetering (c), Marijn Mijnheer, Noël Hofstede, Dennis Zwanepol – Patrick Bastiaan, Patrick Plette, Jurre Heldoorn – Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede, Daniël Niemeijer. Op de bank namen Patrick Goudbeek, Damian Schrijer, Jelmer Sollie, Marinjo Teterissa, Alwin vd Wetering en Tomas van der Weerd plaats.

Wilsum begon goed aan de wedstrijd tegen Reaal Dronten. De oranjehemden bouwden goed op van achteruit, waarbij met name rechtsback Rienk vd Wetering een belangrijke rol speelde. Ook bij balbezit van de tegenstander zat Wilsum kort op de directe tegenstander, waardoor de technisch begaafde spelers van Reaal Dronten niet aan voetballen toe kwamen. Toch was de eerste grote kans voor de gasten. Na slordig balverlies van Patrick Bastiaan kon Reaal Dronten oprukken richting het vijandelijke doel. De spits kreeg de bal mee, kwam oog in oog met doelman Riezebos, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd. De eerst grote kans aan de andere kant was wel raak. Een hoekschop van Daniël Niemeijer kwam goed voor, de timing en kopbal van Noël Hofstede waren uitstekend: 1-0.

Na deze treffer bleef Wilsum de bovenliggende partij. Het veldspel was zeer behoorlijk, ook al kreeg Wilsum niet veel mogelijkheden. Eenmaal werd men gevaarlijk toen Melvin Hofstede de bal terug kon leggen op Patrick Plette, maar zijn inzet ging over. Zo zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 1-0 stand in het voordeel van Wilsum.

Ook in de tweede helft bleef Wilsum voetballen van achteruit, waarbij doelman Riezebos een belangrijke rol vervulde. De goalie van Wilsum had enkele fraaie openingen in huis, waardoor Wilsum van daaruit verder kon voetballen. Met name de aanvalslustige Rienk vd Wetering werd hierdoor regelmatig ingeschakeld. Na 10 minuten spelen in de tweede helft leek Wilsum de voorsprong te verdubbelen. Na balverlies bij Reaal Dronten schakelde Wilsum snel op. Daniël Niemeijer werd diep gestuurd, trok de bal voor en spits Melvin Hofstede tikte beheerst binnen: 2-0. Zo leek het, want de assistent-scheidsrechter stak, volledig ten onrechte, de vlag omhoog wegens buitenspel. Helaas ging de dienstdoende arbiter mee in dit signaal en keurde hij de treffer af.

Even later scoorde Jurre Heldoorn, maar ook deze treffer werd, deze keer wel terecht, afgekeurd wegens buitenspel. Na een uur spelen kwam Tomas van der Weerd in de ploeg voor Gert Jan Sollie. Met de razendsnelle Van der Weerd werd Wilsum dreigender voorin. Diverse keren ontsnapte Van der Weerd aan de rechterkant van het veld, maar ook diverse keren strandde zijn actie in schoonheid of had Van der Weerd te veel tijd nodig. Even later kon doelpuntenmaker Noël Hofstede niet verder evenals Jurre Heldoorn. Damian Schrijer en Marinjo Teterissa kwamen voor hen in het veld. Veel was er niet aan de hand voor Wilsum. Reaal Dronten ging meer en meer risico nemen in de jacht op de gelijkmaker, waardoor Wilsum veel ruimte kreeg in de tegenaanval, maar dit speelde Wilsum te vaak niet goed uit. In de absolute slotfase kreeg Reaal Dronten nog een enorme kans op de gelijkmaker. Een voorzet vanaf rechts kon worden ingekopt, maar Jesse Riezebos had een geweldige reflex in huis en voorkwam zo de gelijkmaker. Met nog een paar minuten op de klok kwam Alwin vd Wetering nog in de ploeg voor Patrick Plette. Met hangen en wurgen sleepte Wilsum de overwinning over de streep!

Een cruciale overwinning in de strijd tegen degradatie, maar al met al ook een verdiende overwinning. De rake kopbal van Noël Hofstede bracht het verschil vandaag, maar ook doelman Riezebos verdient een eervolle vermelding voor een geweldige wedstrijd! Door deze overwinning klimt Wilsum naar de 11e plek op de ranglijst. Volgende week gaat Wilsum op bezoek bij Uluspor, de nummer 3 van de ranglijst, maar ook de ploeg met de minste verliespunten tot nu toe!

Verslag: Patrick Plette