Tentoonstelling ‘Hanze Steenrijk’ groot succes

De tentoonstelling ‘Hanze Steenrijk’ is nog een maand te zien in het Stedelijk Museum Kampen. Directeur Nynke van der Wal spreek van “Een groot succes”. “Nu al hebben we vele duizenden enthousiaste bezoekers mogen ontvangen en we hebben nog ruim een maand te gaan”. In totaal heeft de tentoonstelling tot nu toe bijna 10.000 mensen getrokken. Een aantal waar het museum zeer over te spreken is.

In de herfstvakantie kwamen er zelfs meer dan 500 bezoekers per dag. Scholen weten het museum ook goed te vinden. Het Museum krijgt aanvragen van docenten uit de weide omgeving.

Heel Kampen bouwt
Samen bouwen verbindt. Dat wisten ze in de Hanzetijd al. Nog altijd zit het samenwerken in de Kamper samenleving. De Koggewerf, de Bibliotheek, het Stadsarchief en Stedelijk Museum Kampen organiseren op zaterdag 24 februari Heel Kampen Bouwt. Deelnemers kunnen onder andere bouwen aan een grote kartonnen stad of aan een spannend (Hanze)verhaal. Meer informatie is te vinden op stedelijkmuseumkampen.nl.

Voorjaarsvakantie workshop Stop…motion
Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar meedoen aan de workshop Stop…motion met LEGO®. Na een bezoek aan de tentoonstelling gaan ze bij Quintus aan de slag met een stopmotion film, waarin je je LEGO® bouwwerk kunt laten bewegen. Dinsdag 20 februari start de groep om 9:30 uur bij de Voormalige Synagoge (IJsselkade 33). Aanmelden kan via de site van Quintus: quintuskampen.nl.

Laatste dag gratis
Woensdag 28 februari is de allerlaatste dag dat je de tentoonstelling kunt bezoeken. Het museum wil iedereen de kans geven om nog een kijkje te kunnen nemen, voordat alles weer in grote kisten en vrachtwagens wordt opgehaald. Als cadeau mogen alle bezoekers die dag gratis het museum in.

We maakte eerder onderstaande reportage van de opening van de tentoonstelling.

Bijna 10000 bezoekers voor de tentoonstelling “Hanze Steenrijk” tot nu toe.