Jaap Stam nieuwe hoofdtrainer DOS Kampen

DOS Kampen heeft voor komend seizoen een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. Het is oud-speler Jaap Stam. “De Rots van Kampen” heeft voor één seizoen getekend en start komende zomer aan zijn opdracht.

Met Stam (51) haalt DOS een trainer met een schat aan ervaring in huis. De oefenmeester stond in het verleden onder meer aan het roer bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie voordat hij assistent werd bij Ajax 1, PEC Zwolle (begonnen als assistent en doorgeschoven naar hoofdtrainer), Reading (Eng), Feyenoord en FC Cincinnati (USA). Op dit moment zit de Champions League-winnaar van 1999 bij ViaPlay en de Engelse televisie waar hij als analist werkzaam is. ‘Ik doe dat al een aantal jaren en met veel plezier. We hebben tijdens de onderhandelingen hier goede afspraken over gemaakt en zijn tot de conclusie gekomen dat dit goed te combineren is met het trainerschap bij DOS’, aldus Stam. ‘Ik vind het fantastisch om terug te keren bij de club waar ik ooit begonnen ben. Afgelopen jaar heb ik op de achtergrond al geholpen met het opzetten van de jeugdopleiding en toen kwam het verzoek of ik een grotere rol wilde bekleden als hoofdtrainer. Ik kijk er naar uit om mijn oude club verder te helpen in het ontwikkelen van de jeugd en het eerste elftal. Dat is ook de reden dat ik deze uitdaging aanga. DOS is de enige amateurvereniging waar ik ja tegen zeg.’

Arend Runia, voorzitter van DOS Kampen is opgetogen over de komst van Stam: ‘Jaap komt na 32 jaar weer thuis op De Maten. Daar zijn we heel blij mee. Hij is voor elke Dosser een inspiratiebron en bovendien heeft hij alle capaciteiten in huis om de volgende stap te zetten met onze jonge, talentvolle hoofdmacht. We kijken uit naar deze samenwerking’’.

Ramin Ezzat als assistent
In tegenstelling tot eerdere berichten zit komend seizoen Ramin Ezzat weer op de bank als assistent-trainer. ‘Ik kan enorm veel leren van een trainer als Stam. Hij heeft in veel keukens gekeken en ik ben benieuwd naar zijn aanpak. De samenwerking biedt mij veel kansen voor mijn eigen ontwikkeling als trainer.’