KHC laat zich verrassen door Jubbega

Foto: John Zoetebier

KHC moest zaterdag aantreden tegen zondag 1e klasse Jubbega. In de uitwedstrijd wist het nog nipt te winnen met 1-2 van de formatie van oud profvoetballer Joop Gall. De friezen staan in de middenmoot en willen graag weg blijven bij de onderste 5 plaatsen die meedoen om de p/d aan het eind van het seizoen.

De wedstrijd op een koud en guur Sportpark De Venen ging aftastend van start. Beide teams kwamen niet echt uit de startblokken om een wedstrijd te willen winnen. Het eerste plaagstootje kwam van de voeten van Boaz Smits, maar zijn harde inzet ging hoog over. In de 20e minuut een serieuze kans voor Leroy Knol maar de kopbal ging net naast. Even later moest Maurice Vespignani geblesseerd naar de kant, zijn vervanger was Wail Doufikar. De beste kans voor KHC was voor Jonathan van Marle in de 27e minuut. Echter de Friese doelman voorkwam de treffer door de bal nog net met de vingertoppen te beroeren. KHC dat veelvuldig de lange bal speelde zaterdagmiddag kwam maar niet in zijn spel. Het zag ook nog een treffer afgekeurd worden, dus van geluk was ook al geen sprake. Dat had Jubbega wel want het kwam tegen de verhouding vlak voor rust ook nog eens op een 0-1 voorsprong, via de voet van Geertjan Liewes.

Na de rust ging KHC opzoek naar de aansluittreffer. Maar het heilige vuur ontbrak echter, en heel veel kansen kwamen er niet. Karim Gabara bediende Boaz Smits in de 54e minuut maar helaas ging de inzet rakelings naast het doel. Ook Husham Ali kreeg nog een paar kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Wel was er even een klein opstootje in deze verder sportieve wedstrijd. Beide kemphanen kregen geel en dat leverde Boaz Smits een schorsing op voor aanstaande zaterdag. Jubbega kreeg uiteindelijk nog een kans om de 0-2 te maken. Met een verre bal probeerde het doelman Steven Vonk te passeren, maar die kreeg er nog net de vingertoppen onder. KHC probeerde het in de slotfase nog wel maar het zat ook allemaal niet echt mee. Invaller scheidsrechter Max van der Lei uit Dedemsvaart floot verder een prima wedstrijd.

Resumerend: KHC speelde onder haar kunnen zaterdagmiddag. Na de overwinningen van de laatste weken waren de verwachtingen wat te hoog waarschijnlijk. Het zat ook niet mee, maar op halve kracht lukt het zeker niet. Veel spelers haalden hun niveau niet en dat was waarschijnlijk het manco zaterdag. Jubbega speelde ook niet groots, maar wist uiteindelijk de punten mee te nemen uit Kampen. En dat is een knappe en verdiende prestatie.

Volgende week speelt KHC uit tegen Broekster Boys waarvan het thuis met 4-0 won. Echter de ploeg uit het Friese Damwald is daarna goed gaan presteren, en staat net onder KHC op de 5e plaats. Echter met een wedstrijd minder gespeeld kunnen ze op gelijke hoogte komen. KHC zal dan ook uit een ander vaatje moeten tappen om een goed resultaat te halen. De wedstrijd op Sportpark Damwoude aan de Lytse Loane 124 in Damwald begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ren Wijma uit Oosterwolde ( Fr )

Verslag: Tjibbe van Dijk (KHC)