KV DOS Kampen wint in spannende strijd van ASVD

De spelers van KV DOS Kampen/Unique Waterontharders namen het vandaag op tegen de ploeg uit Dronten. ASVD begon scherp aan de wedstrijd en scoorde twee afstandsschoten op rij.

Daarna begon DOS mee te scoren, maar de Drontenaren lieten zich niet kennen en hielden de voorsprong vast. De verdediging van DOS werd steeds sterker, maar aanvallend liep het moeizaam en werden er veel fouten gemaakt. ASVD was feller en had meer rebounds. De Dossers hadden geen goede schotselectie en konden weinig herhalen om de schutters in de wedstrijd te laten komen. Met rust stond er een 11-9 tussenstand op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft moest DOS een tandje bijzetten wilden zij met twee punten terug naar Kampen. Meer vechtlust in de duels, scherper worden in de afronding en vertrouwen op het eigen kunnen. Voor het eerst kwam DOS op voorsprong door goals van Camiel van Keulen en Daan Schinkel. Trainer Patrick Hage had intussen Daan Schinkel gebracht in het aanvalsvak om doelpunten te forceren.

ASVD gaf zich overigens niet zomaar gewonnen, ze bleven de strijd aan gaan en kwamen zelfs weer op een voorsprong. Hierna ging het gelijk op en bleef het spannend. Invaller Daan Schinkel voerde zijn opdracht zeer goed uit en maakte het verschil door op 18-18 twee doelpunten te scoren. Hierdoor trok de ploeg uit Kampen aan het laatste eind en won de wedstrijd met 18-20.

Volgende week neemt KV DOS Kampen/Unique Waterontharders het op tegen Elburg in Sporthal de Reeve.

Verslag: Nikita Brehler