Zwollenaar (39) en Kampenaar (23) opgepakt na bestorming Go Ahead Eagles-café in Deventer

De politie heeft afgelopen dagen een 23-jarige man uit Kampen en een 39-jarige Zwollenaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen bij café De Huiskamer in Deventer. Het café staat bekend als een plek waar leden van de harde kern van Go Ahead Eagles samenkomen.

Vier Zwollenaren en een man uit Wezep werden afgelopen weekend, kort na de bestorming van het Eagles-honk, aangehouden. Politiewoordvoerder Henk Kremer sprak over een confrontatie tussen de aanhang van PEC Zwolle en Go Ahead Eagles bij het café aan de Tabakswal. “De politie neemt de zaak hoog op en heeft een onderzoek ingesteld naar het incident,” aldus Kremer.

Gister speelde Go Ahead Eagles de IJsselderby tegen PEC Zwolle in de Adelaarshorst. De supporters van PEC Zwolle besloten de wedstrijd te boycotten, omdat er maximaal tweehonderd fans uit Zwolle welkom zijn bij de IJsselderby.

Ruiten van Café de Huiskamer in Deventer sneuvelden door het supportersgeweld. Foto: Politie Nederland