DOS Kampen stelt teleur tegen ZZVV

Waar DOS de vorige twee wedstrijden (Heerde en Hatto Heim) nog weg kwam met een goede eerste helft te spelen bleek dat tegen ZZVV niet genoeg. ‘Een goed begin is het halve werk’ luidt een bekend gezegde, maar we weten allemaal dat deze vlieger niet altijd opgaat.

DOS begon wederom sterk. Al na drie minuten belandde een vlammend schot van Matthijs de Blok op de lat. Twee minuten later lag de bal wel in het doel. Na goed voorbereidend werk van Steyn van Ark komt de bal bij Allan Bakker. Ook hij wint zijn duel en tikt de bal in de voeten van Ayoub Lakhloufi. Hij snelt de zestien meter binnen en schiet het leer beheerst diagonaal laag de linkerhoek in. Even later komt ZZVV met de schrik vrij als doelman Sjors van der Weide onder een diepe bal van Robin Mulder doorloopt. De bal stuitert over de uit zijn goal gekomen keeper, maar hij ziet de bal gelukkig naast gaan.

Na een kwartier krijgt het elftal van trainer Hans Slender de eerste kans. Gerluuk Pol duikt ineens op voor goalie Fariz Mesud. Het schot van de kleine rappe buitenspeler wordt gekeerd. In de snelle tegenaanval schiet Nick Hendriks vervolgens over het vijandelijke doel. Pas in het laatste kwartier voor rust leeft de wedstrijd weer wat op. In de 33e minuut moet DOS op 2-0 komen. Robin verovert de bal op eigen helft en stuurt Ayoub de diepte in. Aangezien ZZVV voorwaarts was getrokken kwamen Ayoub en Allan ineens tegen maar één verdediger te staan. Ayoub legt de bal breed op Allan. Hij schiet tegen de doelman aan en in de rebound weet Ayoub ook niet tot scoren te komen. In de omschakeling staat DOS niet goed en komt Pol in een één op één met Fariz. De Kamper goalie blijft goed naar de bal kijken en redt opnieuw. In de extra tijd weten beide teams nog een keer voor gevaar te zorgen, maar tot een kans komt het niet.

Ook de tweede helft komt DOS goed uit de startblokken. In de 55e minuut wordt een diepe bal doorgekopt door Ayoub, waardoor Raymon Beuling, die zijn 150e officiële wedstrijd in DOS 1 speelde, direct in kansrijke positie wordt gebracht. Zijn lob over de keeper heen belandde op de paal. De eerste de beste kans voor ZZVV was wel raak. In de 61e minuut draaide Pol zich op de achterlijn knap langs Job ter Burg. Zijn voorzet werd snoeihard binnen geschoten door Jovanni van Dijk. In de daaropvolgende minuut komt Allan na een fantastische dieptepass dreigend de zestien binnen. Net op het moment dat hij wil uithalen ligt hij op de grond. Allan vraagt om een strafschop omdat hij wordt vastgehouden en daardoor uit positie is. De scheidsrechter beoordeelt het als een struikelpartij over de bal en wuift het weg.

In de 72e minuut leidt geklungel in de DOS defensie de 1-2 in. Fariz komt uit zijn doel en neemt daarbij zowel Martijn Barneveld, die als gevolg daarvan geblesseerd het veld moet verlaten als een speler van ZZVV mee. De bal komt voor de voeten van Max Bosscher en hij schuift de bal binnen. Voetballend weet DOS daarna weinig te brengen. Pas als het in de blessuretijd opportunisch alles of niks gaat spelen dienen zich ineens veel mogelijkheden en kansen aan. ZZVV komt niet meer uit de eigen zestien. In één van de vele scrimmages komt de bal voor de voeten van Steyn. Hij bedenkt zich niet en haalt uit. De doelman had er pas laat het oog op en kon geen redding meer brengen. Na de 2-2 waren er nog enkele mogelijkheden, maar DOS kwam niet meer tot scoren. Allan was er nog het dichts bij met opnieuw een bal die tegen het aluminium kwam.

Een teleurstellend resultaat, waarbij DOS in de eerste helft vergat door te drukken en ook af en toe geen geluk had getuige het feit dat er tot drie keer toe lat of paal werd geraakt. Maar daarnaast waren er fases in de wedstrijd dat het voetballend weinig wist te brengen. Zeker in de tweede helft. Bij winst hadden de poelänten de derde plaats kunnen innemen op de ranglijst. De eerstvolgende twee competitiewedstrijden zijn cruciaal en moeten gewonnen worden om alsnog zicht te houden op de twee koplopers Hierden en Unicum. Over twee weken speelt DOS thuis tegen Epe en daarna reist het af naar Apeldoorn en treft het AGOVV als tegenstander.

Opstelling DOS Kampen: Fariz Mesud, Job ter Burg, Martijn Barneveld, Nick Hendriks (83e Toine Mulder), Raymon Beuling (70e Vincent Huisman), Robin Mulder (46e Rick Diender), Lenhard de Velde, Allan Bakker, Ayoub Lakhloufi, Steyn van Ark, Matthijs de Blok.

Door: Jan de Vries