Al ruim 200 vrijwilligers op platform KampenVoorElkaar

Nog geen vier maanden na de lancering van Kampenvoorelkaar.nl, zijn er al ruim 200 vrijwilligers actief op het online platform voor vrijwilligerswerk, burenhulp en ontmoeting in de gemeente Kampen.

“We wisten dat er veel behoefte was aan een platform waarbij hulpvragen en -aanbod bij elkaar gebracht worden, maar dit overtreft onze verwachtingen”, aldus Bart Drost, coördinator van Kampenvoorelkaar. In oktober werd het platform samen met het Informatiepunt Kampen geopend door wethouder Jan Peter van der Sluis. Al vrij snel ontstonden de eerste ‘matches’. Drost: “Je moet Kampenvoorelkaar zien als een soort Marktplaats voor vrijwilligerswerk. Wij brengen vraag en aanbod samen op het gebied van vrijwilligerswerk, maar ook ontmoeting en burenhulp hebben een belangrijke functie. Vrijwilligerswerk is een mooie manier om in contact te komen met anderen, of om een leuke invulling te geven aan je vrije tijd.”

Behoefte aan contact
Dat daar veel behoefte aan is, merken ook de medewerkers van het Informatiepunt Kampen in de bibliotheek. Als inwoners vragen hebben over vrijwilligerswerk, zijn ze hier welkom. “De meeste vragen gaan over vrijwilligerswerk en eenzaamheid. Een duidelijk signaal dat er veel behoefte is aan contact”, vindt Drost. Wat bovendien opvalt is dat de gemiddelde leeftijd van de vrijwilliger op Kampenvoorelkaar 44 jaar oud is. “Een mooi teken dat vrijwilligerswerk in de gemeente Kampen leeft, en ook onder alle leeftijden.”

Gratis, gemakkelijk en veilig
Ook maatschappelijke organisaties hebben het platform ontdekt als dé plek waar vrijwilligers te vinden zijn. Ze plaatsen er vacatures, maar ook het bladeren door de vrijwilligers die zich aanbieden op de site levert vaak goede resultaten op, krijgt Drost vaak te horen. Kijk op www.kampenvoorelkaar.nl voor al het vrijwilligerswerk in de gemeente Kampen, of plaats er zelf een hulpvraag, oproep of vacature.