Voorbeschouwing Zalk – Mariënheem

Het is bijna 3 maand geleden dat SV Zalk zijn laatste officiële thuiswedstrijd speelde. Op 2 december kreeg SV Zalk bezoek van VSW, na een winterslaap van 3 maand komt Mariënheem op bezoek.

Beide teams maken deel uit van de middenmoot. Dat beide teams aan elkaar gewaagt zijn werd duidelijk in de vorige ontmoeting tussen beide “Sport verenigingen”, de stand bleef op een gelijkspel haken. Waar Zalk de onderkant van de middenmoot bezet, kan Mariënheem bij een winstpartij nog dromen van de top van de competitie en misschien wel op de winst van de tweede periode. Voor Zalk lijkt de tweede periode uitzicht en mocht het nog ambitie hebben voor de nacompetitie is het winnen van de derde periode de enige optie.

Er bestaat geen lange historie tussen beide Overijsselse verenigingen. De vorige wedstrijd was de eerste en de enige ontmoeting. Die bleef zoals gezegd op een gelijkspel haken, het werd 2-2 in Mariënheem.

De Sallandse club uit het land van Carnaval en Stoppelhaene. Staat in de schaduw van de grote broers ROHDA Raalte en vv Heino. Dit zal de trotste dorpsclub niet hinderen om op sportpark “An de Steege” in Zalk voor de driepunten te gaan. Niet in de minste plaats omdat het na dit seizoen afscheid zal nemen van hooftrainer Danny Berghuis. Die momenteel bezig is aan zijn tweede seizoen bij de vereniging uit Mariënheem.

Om klokslag half 3 zal dhr. Weuring het signaal geven voor de start van de wedstrijd tussen Zalk en Mariënheem op Sportpark An de Steege in Zalk.