In beeld: PEC Zwolle krijgt in eigen huis pak slaag van koploper PSV

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een grote nederlaag geslikt. Het nog ongeslagen PSV was in Zwolle met 1-7 te sterk.

Koploper PSV was in de eerste helft vanaf het begin de bovenliggende partij, al bood PEC dapper weerstand. Toch konden de Zwollenaren niet voorkomen dat de Eindhovenaren in de eerste helft twee keer scoorden. Na een klein half uur spelen kopte Johan Bakayoko de bal snoeihard achter Jasper Schendelaar, na een knappe voorzet van Sergino Dest.

Schendelaar had in de periode daarvoor al diverse pogingen van onder meer Hirving Lozano onschadelijk gemaakt. Bovendien scoorde Isaac Babadi wel, maar daar was buitenspel aan voorafgegaan. Vlak daarna zorgde Luuk de Jong voor 0-2. Af en toe waren er al wat dreigende momenten van de Zwollenaren en vlak voor rust schoot Eliano Reijnders richting het Eindhovense doel. De poging was Walter Benitez te machtig: 1-2.

Direct na rust was het opnieuw De Jong die scoorde voor de bezoekers, waarmee de spanning uit het duel verdween: 1-3. Ook Bakayoko pikte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd mee (1-4). Met drie verse krachten probeerde PEC het nog wel, maar het was De Jong die zijn derde van de avond kon maken: 1-5. Het doelpuntenfestijn was daarmee nog niet ten einde, Sam Kersten werkte de bal in het eigen doel (1-6) en invaller Ricardo Pepi pikte zijn doelpuntje mee: 1-7.

Volgende week zondag reist PEC Zwolle naar Friesland. De uitwedstrijd tegen Heerenveen begint om 14.30 uur.

Door: PEC Zwolle Foto’s: Hans Smit