In beeld: Trucker onder invloed veroorzaakt ravage op Kamperlijntje

Politie Zwolle heeft dinsdag een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alblasserdam aangehouden. De man bestuurde onder invloed de vrachtwagencombinatie die een container vol schroot verloor op de overweg in de Nieuwe Veerallee in Zwolle.

Omstreeks 8.00 uur reed een vrachtwagen met twee containers schroot vanaf de Rieteweg de Nieuwe Veerallee op. Bij het nemen van de bocht viel de container van de aanhangwagen en belandde op de overweg. Een hekwerk en de knipperlichtinstallatie van de overweg sneuvelden. Ook een paal van de bovenleiding raakte beschadigd.

Na het afnemen van een alcohol- en drugstest werd de vrachtwagenchauffeur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. “Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag,” zegt Jennifer Schoorlemmer, woordvoerder van de politie Oost-Nederland. “Hij is inmiddels weer heengezonden en heeft een rijverbod voor 24 uur opgelegd gekregen.”

Topzwaar
De gekantelde container was vermoedelijk topzwaar. Het onderste gedeelte was geladen met gaas en daarbovenop lagen zware stukken metaal.

De hele ochtend is er gewerkt op de Nieuwe Veerallee om de ravage op het Kamperlijntje op te ruimen. De container en het schroot dat erin zat werden tegen het middaguur afgevoerd. Door de schade aan de overweg reden er tot 16.00 uur geen treinen tussen de Hanzesteden. Ook bleef een rijbaan van de Nieuwe Veerallee gesloten tijdens de herstelwerkzaamheden.