Zwollenaar (39) opgepakt vanwege overlijden Maas van den Heuvel

Een 39-jarige Zwollenaar wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de dood van Maas van den Heuvel en een brute woningoverval in Epe. De man werd dinsdag aangehouden en gisteren voorgeleid.

Van den Heuvel (84), een prominente Kampenaar, werd vorig jaar oktober levenloos aangetroffen in zijn woning aan de Buiten Nieuwstraat. Sindsdien loopt er een groot politieonderzoek. De gewelddadige overval in Epe vond plaats in de nacht van 11 op 12 december op een woning aan de Driestuk. Beide bewoners werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Vorige maand werd een 35-jarige zakenman uit Kampen aangehouden. Enkele dagen eerder arresteerde de politie een 22-jarige man na invallen in meerdere panden in Kampen en Rotterdam. Eind december werd in Schiedam een 22-jarige man uit Curaçao opgepakt. Ook zij worden verdacht van betrokkenheid bij beide zaken.

Politieonderzoek bij de woning van Maas van den Heuvel. Foto: Peter Denekamp/inzet: Politie Oost-Nederland