KHC pakt drie punten tegen degradatiekandidaat Drachter Boys

KHC heeft zaterdag op eigen terrein Drachter Boys, een ploeg die in de degradatiezone bivakkeert, met 2-0 verslagen.

De wedstrijd ging matig van start. Beide teams bleven veelal achter de bal voetballen in een aftastende openingsfase. De eerst kans was voor Leroy Knol, op aangeven van Husham Ali, maar de inzet ging hoog over het doel. Gaande weg kreeg KHC wat kansjes, echt gevaarlijk werd het allemaal niet. Ook Drachtster Boys kwam een aantal malen goed door. Het zorgde niet voor al te grote problemen bij de KHC-defensie.

In de 30e minuut leek KHC op voorsprong te komen. Leroy Knol speelde zich vrij, maar de harde inzet ging rakelings naast het doel. Even later was het raak. KHC kreeg een vrije schop op 30 meter van het doel. Boaz Smits plaatste de bal voor de goal en Leroy Knol wist met een kopbal het doel te vinden: 1-0.

De sportieve wedstrijd kreeg een kortstondige wending, meerdere gele kaarten werden getrokken door de arbiter. Gescoord werd er niet meer voor rust. De Kampenaren ging met een krappe 1-0 voorsprong aan de thee.

Na de rust werd het voor de toeschouwers een aangenamere wedstrijd, met af en toe goed voetbal. KHC kreeg wel even wat tegenslag in de 50e minuut. De bal ging op de stip voor een strafschop. De penalty werd echter gestopt door doelman Steven Vonk. Even later moest Vonk nogmaals zijn kunnen tonen, door een harde inzet uit de linker beneden hoek te halen.

KHC kwam goed weg en trok het veldoverwicht weer naar zich toe. Drachtster Boys bleef in de counter echter gevaarlijk via de nummer 17 Dylan Smit. KHC kreeg ook enkele kansen. Drachtster Boys moest even later met tien man verder, omdat een speler met twee keer geel werd weggestuurd.

Een harde inzet belandde nog tegen de lat bij KHC, dat wederom goed wegkwam. Het slotakkoord was echter voor KHC. Illias el Morabit bepaalde via een individuele actie de 2-0 eindstand. Met een harde schuiver schoot hij de bal hard in de rechter benedenhoek.

Volgende week speelt KHC een uitwedstrijd in Friesland tegen FC Burgum.

Door: KHC

KHC is een maatje te groot voor Drachter Boys. Foto: John Zoetebier