Eerste kievitsei van Overijssel gevonden in Grafhorst

Het eerste kievitsei van dit jaar is zaterdag gevonden in Grafhorst. Herman de Ruiter uit het stadje in de gemeente Kampen vond het nest met twee eieren in een weiland.

Zaterdagochtend hebben Herman en zijn broer de vondst gemeld bij de vrijwilligers van de weidevogelgroep IJsseldelta. Marja van Harten van Landschap Overijssel controleerde de vondst en stelde vast dat het inderdaad om kievitseieren ging. Het eerste kievitsei van Nederland werd zo’n anderhalf uur eerder gemeld in het Gelderse Beuningen.

De vondst van de broers gaat wel de boeken in als het eerste kievitsei van Overijssel van het seizoen. Nu het boerenlandvogelseizoen is begonnen trekken vrijwilligers tot half juni de weilanden en akkers in om nesten te zoeken. Samen met boeren worden de nesten beschermd.

De door de broers in Grafhorst gevonden kievitseieren. Foto: Landschap Overijssel