In beeld: DOS Kampen wint van zwak WVF

Na de mooie overwinning van vorige week op AGOVV stond er zaterdag voor DOS Kampen weer een belangrijke wedstrijd op het programma tegen WVF uit Zwolle. WVF heeft voor aanvang van de wedstrijd 25 punten behaald uit 13 wedstrijden, terwijl DOS Kampen ook 25 punten behaald heeft maar dan uit 15 wedstrijden. De wedstrijd is voor beide ploegen dus cruciaal om volop mee te doen in de bovenste regionen van de competitie.

Onder leiding van scheidsrechter Delphin de Graag werd er onder een heerlijk lentezonnetje afgetrapt op sportpak De Maten in Kampen. Beide ploegen kennen elkaar goed waardoor het de eerste minuten aftasten was voor beide ploegen. DOS Kampen heeft een fysiek sterke ploeg die er kort op zit en niet schroomt om af en toe een overtreding te maken. WVF heeft zichtbaar moeite met de manier van voetballen van DOS Kampen en het lukt WVF niet om hier onderuit te voetballen.

In de 14e minuut is het uiteindelijk ook DOS Kampen dat op voorsprong komt door de ervaren Allan Bakker die de stand op 1-0 zet voor de thuisploeg. In de minuten daarna lukt het WVF maar niet om onder de druk van DOS Kampen uit te voetballen en in de 32e minuut is het weer raak voor DOS Kampen. Een voorzet aan de rechterkant van het veld wordt gemakkelijk binnengekopt door Ayoub Lakhloufi die de stand op 2-0 zet voor de thuisploeg. Een kleine drie minuten later krijgt WVF weer de deksel op de neus waarbij de verdediging er niet goed uitziet en komt WVF op een 3-0 achterstand te staan.

WVF in tweede helft beter

In de rust besluit hoofdtrainer Jacob Grooten dat er iets moet gebeuren. Bas Koenen, Max Goudbeek, Jamiro Oortwijn en Julian Reuvekamp worden gewisseld voor Hessel Berends, Job Goudbeek, Twan Rens en Joeri Mensink, in de hoop iets te kunnen forceren.

In de tweede helft is het spel van WVF beter. Toch kan DOS Kampen de wedstrijd gemakkelijk uitspelen door de riante voorsprong. WVF wordt dreigender, maar creëert te weinig en een vroege aansluitingstreffer blijft uit. In de 67ste minuut komt DOS Kampen zelfs op 4-0 na een uitglijder van Jesper Schuurman, zodat Vincent Huisman zijn tweede van de middag kan binnen schieten en hiermee de eindstand op het scorebord zet.

Komende zaterdag speelt DOS Kampen om 14.30 uur in Zwolle tegen SVI, dat op de vierde plek staat met twee punten minder dan DOS Kampen.

Door: Henri Zuidberg