Trein ramt auto op spoorwegovergang Kamperlijntje

Op de spoorwegovergang in de Sonnenbergweg in IJsselmuiden is donderdag een trein op een auto gebotst. De automobilist kon op tijd een veilig heenkomen zoeken en raakte niet gewond. Een naderende trein vanuit Zwolle kon niet op tijd tot stilstand komen en ramde de Mini Cooper.

De zwaarbeschadigde auto staat langs het spoor naast de overweg. Iets verderop is de trein tot stilstand gekomen. In de trein zaten zo’n dertig reizigers. Zij hebben inmiddels de trein verlaten en worden met bussen naar een station gebracht.

Door de aanrijding ligt het treinverkeer op het Kamperlijntje voorlopig stil. Treinvervoerder Keolis-Blauwnet verwacht dat de treinen tussen Zwolle en Kampen op zijn vroegst vanaf 13.30 uur weer kunnen rijden volgens de dienstregeling.