In beeld: Bruine vloot vaart binnen op eerste avond van Sail Kampen

Sail Kampen is vrijdagavond begonnen met een vlootschouw. Onder toeziend oog van commissaris van de Koning Andries Heidema, burgemeester Sander de Rouwe en veel publiek werden de historische schepen met kanonschoten binnengehaald. Sail Kampen is het grootste paasevenement van het land. Er worden honderdduizenden toeschouwers verwacht de komende dagen.

Een van de publiektrekkers is de Stedemaeght. Het was lang onzeker of het schip kon deelnemen aan het evenement. Op het laatste moment gaf inspectiedienst ILT groen licht voor vertrek waardoor het pronkstuk de Hanzestad kon binnenvaren.

Op de IJsselkade bekeken duizenden mensen de aankomst van de historische vloot. Later in de avond vermaakten ze zich in de binnenstad met optredens van muzikanten op verschillende podia. De rest van het paasweekend is de vloot te bewonderen in Kampen. Ook kan er op meerdere schepen worden meegevaren en worden er veel activiteiten georganiseerd in het stadscentrum.