Meerdere woningen in 3e Ebbingestraat ontruimd vanwege benzinelucht

In de 3e Ebbingestraat zijn maandag meerdere woningen enige tijd ontruimd geweest. In de straat en de huizen hing een flinke benzinelucht. De brandweer voerde ter plaatse metingen uit en ging op zoek naar de oorzaak. Die werd niet gevonden, wel werd het riool doorgespoeld met veel water. De bewoners zijn inmiddels weer teruggekeerd naar hun woningen.

Tegen 12.30 uur klaagden meerdere mensen over een sterke benzinelucht. De penetrante geur hing in meerdere huizen en buiten op straat. “We hebben binnen metingen uitgevoerd en vervolgens besloten de woningen tijdelijk te ontruimen,” zegt Jan Wittenberg, woordvoerder van brandweer IJsselland. 

De benzinelucht leek vanuit het riool te komen. De brandweer liet een watertankwagen aanrukken en met duizenden liters water is het riool doorgespoeld. “Daarna zijn er opnieuw metingen verricht en konden de bewoners weer terug naar huis,” aldus Wittenberg. Hoe de benzine in het riool terecht is gekomen, is onbekend.