In beeld: Sail Kampen zit er weer op, volgende editie mogelijk in 2028

Sail Kampen heeft dit jaar zo’n 250.000 bezoekers getrokken. Het maritieme event begon vrijdag met knallen van kanonschoten en eindigde gisteren met het geknal van een groots vuurwerk.

Het hele paasweekend kwamen bezoekers van heinde en verre naar Kampen om de schepen en oude ambachten te bekijken. Het heffen van een toegangsprijs van 7.50 euro heeft nauwelijks invloed gehad op de bezoekersaantallen. De vorige editie in 2018 was gratis en trok ook ongeveer een kwart miljoen bezoekers.

Ook waren er verschillende optredens op podia in de binnenstad. Zaterdagavond werd het Van Heutszplein afgesloten vanwege de drukte. Ruim 6000 mensen kwamen op de optredens af van Ancora met Zwolse volkszanger Harm Wolters en de afsluiting door Stef Ekkel uit Kampen.

De organisatie hoopt over 4 jaar de volgende editie van Sail Kampen te organiseren. In 2027 viert de stad Kampen ook het 800-jarig bestaan.