Drie Isala’96 hordelopers op het NK

Zaterdag 20 februari en Zondag 21 februari zijn in het Omnisport te Apeldoorn het Nederlands Kampioenschappen Atletiek gehouden. Onder strenge Corona-maatregelen heeft dit toernooi doorgang kunnen vinden. Dit omdat er kwalificatie momenten voor het EK, WK en de Olympische Spelen op het spel staan. De topsportbubbel is dan mogelijk!

Voor Isala’96 stonden Anneloes de Roo, Gejanne Lussenburg en Jeroen van Veen aan de start van de 60 meter horden. In een vrijwel leeg Omnisport stonden eerst de series van de vrouwen op het program. Anneloes en Gejanne bijten het spits af. In een tijd van 9.46 seconden kwam Gejanne in de eerste serie over de finish. Een serie later met topfavoriet Nadine Visser, kwam Anneloes de Roo in actie. Met een goede finish, kwam Anneloes in een tijd van 8.79 over de eindstreep! Goed voor een finaleplaats later die dag! Jeroen kwam als laatste aan bod.

In de laatste serie snelde hij als oudste deelnemer van het veld naar een tijd van 8.77 seconden. Hiermee sluit hij zijn senioren carrière af met een 14e plaats van Nederland.

Dan als laatste onderdeel van de dag, de finale 60 meter horden vrouwen. Een race met 8 dames! Een voormalig wereldkampioen, een voormalig Europees kampioen en twee top Hordenlopers van de wereld knalt Anneloes naar een tijd van 8.80 seconden. Zelf had ze meer gehoopt, maar ze is ook realistisch over haar voorbereiding. In deze Corona tijd en niet overdekt kunnen / mogen trainen heb je snel een achterstand.