Suzanne Kröger en Overijsselse kandidaat-Kamerleden GroenLinks in gesprek over vliegveld Lelystad

Wat is de toekomst van vliegveld Lelystad en welke alternatieven zijn er eigenlijk? Daarover gaan Tweede Kamerlid Suzanne Kröger en kandidaat-Kamerleden Romano Boshove (Hardenberg) en Colin Kok (Wierden) met elkaar en de kijkers in gesprek via een YouTube-livestream.

Vorige week werd nog bekend dat Lelystad Airport een natuurvergunning had aangevraagd om 10.000 vluchten te kunnen uitoefenen. Dankzij stikstofgesjoemel, aldus Kröger. “Door salamitechnieken proberen ze een vliegveld dat niet rendabel is én slecht voor het milieu en de natuur erdoor te drukken.” Een opening van een nieuw vliegveld staat volgens GroenLinks haaks op de klimaatbestendige toekomst waar we naartoe moeten.

De livestream wordt op 6 maart tussen 13.00 en 14.00 uur uitgezonden vanuit Het Vliegende Paard in Zwolle.