In Kampen zijn woningen gemiddeld 0.87 energielabel zuiniger dan eerder ingeschat.

Bij 46,5 procent van de woningen in Overijssel is het definitieve energielabel gunstiger dan het in 2015 vastgestelde voorlopige energielabel. Bij bijna 1 op de 4 woningen is zelfs minstens twee labelniveaus vooruitgang geboekt. Gemiddeld verbeterde het Overijsselse energielabel van D naar C. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Vattenfall, op basis van RVO en EP-online data.

In Kampen zijn woningen gemiddeld 0.87 energielabel zuiniger dan eerder ingeschat. Huizen kregen gemiddeld het voorlopig energielabel D

Meest voorkomende verbetering van label C naar B

Vattenfall maakte voor bijna 364.000 Overijsselse huizen een vergelijking van het voorlopige en later definitieve energielabel. De meeste Overijsselse woningen verbeterden van label C naar B (19.712 keer), maar ook een ophoging van B naar A (14.541 keer) en van C naar A (13.026 keer) werd werd vaak geregistreerd. Gemiddeld verbeterde het energielabel in Overijssel van D naar C.

Borne meest energiezuinig

In de gemeente Borne zijn momenteel de meest energiezuinige woningen te vinden van Overijssel, gevolgd door Tubbergen. Beiden zijn de enige gemeenten binnen de provinciegrenzen met gemiddeld definitief energielabel B. Op provinciaal niveau blijken huizen in Almelo en Deventer juist het minst energiezuinig.

Meer informatie over energielabels per gemeente is te lezen op https://www.vattenfall.nl/kennis/energielabel-woning/onderzoek