Politie doet nachtelijke aanhouding minderjarigen

In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie Kampen rond 03:25 uur een melding binnen. De melder zag rond zijn woning aan de Blekerijweg in IJsselmuiden twee personen lopen. Eén van deze personen zat later zelfs in de auto van de melder.

De Kamper dienders samen met collega’s uit Zwolle en de hondengeleider de omgeving van de melding afgezet. De hondengeleider ging met zijn hond op zoek en kwam beide personen, die door melder goed waren omschreven, vrijwel direct in de omgeving tegen.

Beide personen, die later 15 en 16 jaar oud bleken te zijn, zijn vervolgens aangehouden voor diefstal uit een auto. Ze zijn voor onderzoek overgebracht en ingesloten in het politiebureau te Zwolle.

Woensdagochtend is er een buurtonderzoek uitgevoerd. Hieruit bleek dat er was geprobeerd in te breken in een woning verderop in de straat. Onderzoek moet uitwijzen of deze 2 minderjarigen hier bij betrokken waren.

De politie sprak lof uit over de oplettende burgers van Kampen op hun Facebook pagina

“Dit zijn de meldingen waar wij het voor doen. We zijn daarbij vaak afhankelijk van meldingen van oplettende burgers. Door samen te werken maken we de gemeente Kampen met elkaar veiliger.”