Beperkt parkeren Burgemeester Berghuisplein

Vanaf maandag 8 maart zijn er tijdelijk minder parkeerplekken beschikbaar op het Burgemeester Berghuisplein in Kampen. Een groot deel van het plein naast en achter sporthal De Reeve wordt vanaf deze week ingericht als vaccinatielocatie COVID-19 voor GGD IJsselland. Hiervoor wordt een grote tent geplaatst. De vaccinatielocatie in Kampen blijft naar verwachting in ieder geval tot eind 2021 in gebruik. Inwoners wordt daarom gevraagd de auto zoveel mogelijk op andere locaties te parkeren.

Half februari maakte GGD IJsselland bekend dat ook in de gemeente Kampen een priklocatie komt voor de vaccinaties tegen COVID-19. Hierdoor kunnen inwoners uit Kampen en omringende gemeenten in principe in hun eigen gemeente terecht als zij worden uitgenodigd voor hun vaccinatie. De verwachting is dat GGD IJsselland op deze locatie medio april begint met vaccineren. Tot die tijd kunnen inwoners van Kampen die al aan de beurt zijn zich laten vaccineren in bijvoorbeeld Zwolle, Emmeloord of Lelystad.

Oproep om Berghuisplein beperkt te gebruiken

Op dit moment is de bezetting van de parkeerplaatsen op het Burgemeester Berghuisplein lager dan normaal. Medewerkers van de gemeente werken voor een groot deel thuis. Daarnaast kunnen auto’s voor een deel op andere locaties worden geparkeerd, zoals bij zwembad De Steur. Ook aan inwoners wordt gevraagd om als het mogelijk is beperkt gebruik te maken van het Burgemeester Berghuisplein.

De gemeente houdt de bezetting van de beschikbare parkeerplaatsen in de gaten. De gemeente onderzoekt mogelijkheden om het aantal parkeerplaatsen tijdelijk uit te breiden als dat nodig is. Als de priklocatie in gebruik is, moeten veel mensen hun auto in de buurt van de priklocatie kort kunnen parkeren. Ook dat heeft effect op de beschikbare parkeerplaatsen. Hier wordt rekening mee gehouden bij de inrichting van de parkeerplaats. De regels op de parkeerplaats worden steeds duidelijk met borden aangegeven.