Beschilderde stenen te vinden in IJsselmuiden

Op dinsdag 9 maart zijn Het Lokaal, WIJZ, gemeente Kampen en het Beste van Kampen gestart met Happy Stones: mooi beschilderde stenen die je kunt vinden in heel IJsselmuiden. Beschilder een steen en leg hem ergens in IJsselmuiden neer, zodat iemand hem kan vinden. De stenen zorgen voor een glimlach, je kunt ze zoeken, vinden en op een nieuwe plek neerleggen, of aan iemand geven. En natuurlijk zelf maken!

Happy Stones
Op veel plekken in Nederland, ook in Kampen, worden Happy Stones gemaakt. In IJsselmuiden willen we juist nu aansluiten omdat je ondanks alle corona-maatregelen gewoon mee kunt doen! Het beschilderen van stenen is leuk voor jong en oud en je kunt het alleen thuis of gezellig samen met iemand doen. In een plantsoentje of je eigen tuin is al snel een steen te vinden, maar je kunt ze ook ophalen bij Het Lokaal aan de Erfgenamenstraat 1c in IJsselmuiden.

Maken en vinden
Met acrylverf of waterbestendige stiften maak je er een mooi kunstwerkje van. Kijk voor tips en voorbeelden op de Facebookpagina van Happy Stones IJsselmuiden. Ben je niet zo’n schilder, maar wel een wandelaar, buitenspeler of schattenzoeker? Dan kun je meedoen door buiten op zoek te gaan naar de stenen. Er zijn er al flink wat verstopt én gevonden!
Tekst gaat verder onder foto

Facebook Happy Stones IJsselmuiden
Gemaakte en gevonden stenen worden ook met foto’s gedeeld op de Facebookpagina. Makers geven een hint waar hun steen gevonden kan worden, en vinders delen hun vondst en wat ze met hun vondst hebben gedaan. Soms wordt een gevonden steen mee naar huis genomen, en soms wordt hij op een nieuwe plek neergelegd, klaar voor een volgende vinder. Sommige stenen reizen het halve land door!

Alle stenen zijn te herkennen aan het opschrift ‘Happy Stones IJsselmuiden’.

Dus: zoek een steen, maak er iets moois van en leg hem ergens neer om anderen er blij mee te maken! En wie in Kampen woont, kan natuurlijk net zo goed meedoen!