GKB stelt 25 vlaggen beschikbaar voor mensen met een smalle beurs

Binnenkort is het weer Koningsdag, Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Dan gaat bij veel mensen de vlag weer uit. Nu komt het voor dat er inwoners zijn, die wel mee willen vlaggen maar geen vlag hebben, omdat zij zich dat niet kunnen veroorloven.

Om die reden biedt GBK een helpende hand. De partij stelt dit jaar 25 vlaggen gratis beschikbaar voor mensen met een smalle beurs. Een complete set: stok,vlag,wimpel en houder.

De opgave en verdeling zal worden verzorgd door de Humanitas, het Lokaal EETZE en ‘Rondkomen in Kampen’. Ook vorig jaar kon GBK een aantal mensen al voorzien van de nationale driekleur. Toen was het niet mogelijk om aan alle aanvragen te voldoen. Daarom doen zij die actie dit jaar opnieuw.

Tekst gaat verder onder foto

De eerste vlag met toebehoren zal door GBK fractievoorzitter Nardus Koster worden overhandigd. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door HUBO van Dijk Kampen, Sportcentrum Sonnenberch IJsselmuiden en donaties van GBK leden. Alle vlaggen worden thuis bezorgd.