Onthulling nieuw logo De Fontein

“Jullie zijn nu al rijp voor de politiek”, sprak wethouder Jan Peter van der Sluis het kidsteam van de Fontein bemoedigend toe. Samen met voorzitter Jan van der Poel van Schoolgroep IJsselrijk onthulde hij woensdagochtend het nieuwe logo van de School met de Bijbel aan de Wederiklaan.

“Eigenlijk zijn jullie allemaal levende logo’s in Kampen”, vertelde Jan Van der Poel de leerlingen. “Welk beeld straal jij uit in onze stad en hoe gedraag je je naar anderen toe? Dat doen wij aan de hand van de bijbel, want de Fontein begint bij onze Bron.”

Tekst gaat verder onder foto

Het opgefriste beeldmerk van de Fontein is een van de uitkomsten van een brainstormsessie met directie, ouders, leerkrachten en een extern bureau. Die leverde verschillende ideeën op, die met een kidsteam zijn uitgewerkt. De school is voorzien van een klimmuur en later dit jaar worden op het plein kinderspelen geverfd. Ook zijn er drie vlaggenmasten aangebracht in de tuin, die zorgen voor extra uitstraling in de wijk. Drie nieuwe zitbankjes voor de school moeten de gezelligheid voor ouders, leerlingen, bewoners van het tegenoverliggende verzorgingstehuis de Amandelboom en voorbijgangers verhogen. In een nieuwe bloementuin kweken de leerlingen bloemen voor de bewoners. Een warm gebaar in deze moeilijke coronatijd, waarin de leerlingen de Amandelboom óók niet kunnen bezoeken. “Een mooi voorbeeld dat het op school niet alleen draait om leren, maar ook om verbinding te zoeken met jong en oud”, aldus wethouder Van der Sluis. De samenwerking met De Amandelboom bestaat dit jaar al 25 jaar. Iedere week lazen bewoners voor aan de kinderen. Ook ging iedere groep minimaal eenmaal per jaar op bezoek in het verzorgingstehuis. Dit wordt uiteraard voortgezet, zodra de coronaregels dat weer toelaten.

Na de zomervakantie start de Fontein een christelijk integraal Kindcentrum met buitenschoolse opvang. De wens is om daar spoedig een peuteropvang aan toe te voegen.