Kampen maakt Muziek!

Maak je eigen muziekinstrument en laat je horen voor de Koning op Koningsdag

Nu door de Corona maatregelen ook dit jaar Koningsdag niet op de gebruikelijke wijze gevierd kan worden, heeft Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden de handschoen opgepakt om er samen met de jeugd uit Kampen en IJsselmuiden tóch een feestelijke en muzikale dag van te maken. “We willen gewoon graag muziek maken op Koningsdag” vertelt initiatiefneemster Heidy vd Brink namens Oranje. “Bij Koningsdag hoort muziek en daarom hebben we een leuk plan bedacht waarbij de jeugd zelf een muziekinstrument maakt en waarbij we samen het ‘Lang zal hij leven’ gaan spelen voor de Koning. Want dat mag toch niet ontbreken op Koningsdag! Zelfs niet in Corona tijd.”

Voor wie is deze actie?

“Iedereen in de leeftijdscategorie tot 12 jaar mag meedoen” legt Heidy uit. “Uit alle inzendingen worden de mooiste instrumenten gekozen. De makers van deze speciale instrumenten mogen een optreden verzorgen op een aantal locaties in Kampen mét hulp van onze eigen muzikanten van Oranje. Dat wordt een feestelijk geheel!”

Tekst gaat verder onder foto

Wat is de bedoeling? “Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk kinderen mee gaan doen aan deze actie, hebben we deelname heel makkelijk gemaakt” vertelt Heidy. Als kinderen zich aanmelden krijgen ze een instructie thuisgestuurd waarin precies staat uitgelegd hoe ze met een melkpak, eierdoos, frisdrankfles of ander huishoudelijk attribuut een prachtig instrument kunnen maken. “De mogelijkheden zijn eindeloos”, aldus Heidy. “En aanmelden is heel simpel: stuur voor 18 april een e-mail naar promotie@oranje-ijsselmuiden.nl en dan ontvang je alle informatie”.

Blijft de vraag nog over voor wie de kinderen gaan optreden? “We hebben daarvoor in samenwerking met Stichting Present een aantal verzorgingshuizen in onze gemeente benaderd die zeer enthousiast hebben gereageerd. Dus aan publiek op anderhalve meter afstand geen gebrek”, sluit Heidy af.