Wie stappen er in de huid van Gese en Johanna (18-20jr)? De kleindochters van Henrick Aeltsz.

Twee jaar na het opnieuw tot leven brengen van de historisch belangrijke figuur Henrick Aeltsz uit Kampen, zoekt museum Huys der Kunsten nu naar twee kleindochters van hem. In 2019 bracht het museum na intensief historisch onderzoek, niet alleen Henrick Aeltsz opnieuw tot leven, maar presenteerde tegelijkertijd ook diens eigen bier. Henrick Aeltsz (gespeeld door Jeroen Franse) was destijds en is ook nu toonbeeld van de echte Kampenaar, trots op zijn mooie Hanzestad Kampen. Zijn naar ambachtelijk recept gebrouwen bier heet dan ook Kamper Trots.Verder onderzoek naar Henrick Aeltsz heeft nu aangetoond dat hij twee bijzondere kleindochters had, die samen stiekem een eigen recept voor bier hebben ontwikkeld. Museum Huys der Kunsten is daarom op zoek naar twee enthousiaste toneelspelers die deze kleindochters, Gese en Johanna, opnieuw tot leven kunnen wekken en het gezicht zullen worden van dit nieuwe bijzondere bier.

BEN JIJ DE NIEUWE GESE? OF DE NIEUWE JOHANNA?
De Gese en Johanna die gezocht worden zijn sterke en eigenzinnige meiden, ze zijn opgegroeid in luxe, maar gewend aan hard werken. Gese (20 jaar) en Johanna Winter (18 jaar), zijn kleindochters van Henrick Aeltsz en leefden rond 1500. In die tijd was je op die leeftijd allang volwassen en meestal getrouwd. Johanna bereidt zich dan ook voor op haar huwelijk, maar Gese wil niks van trouwen weten.Vind jij het leuk om acterend promotie te maken voor de Hanzestad Kampen, jullie eigen bier en het Museum Huys der Kunsten? Jullie ‘grootvader’ Henrick Aeltsz zal hierbij ook optreden.

Tekst gaat verder onder foto

AUDITIE
Om de goede Gese en Johanna te vinden organiseert museum Huys der Kunsten samen met Quintus Kampen op woensdag 12 mei een auditie. Zij zoeken twee enthousiaste toneelspelers uit Kampen of omgeving. Acteerervaring en zangcapaciteiten zijn een pré maar geen must. Voor de auditie vragen ze je een korte scène voor te bereiden. Natuurlijk is er een vakkundige jury die de audities zal beoordelen.

AANMELDENJe kunt je tot 10 mei aanmelden voor de auditie door een e-mail met naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer samen met een goede foto te mailen naar projecten@huysderkunsten.nl.Dan krijg je meer informatie én het script voor een historisch scène voor de auditie. Voor meer informatie: Projectmanager Aline Hofstee via 06-12736070.