Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden doet mee aan Anjercollecte voor nieuwe instrumenten

Van 28 mei tot en met 5 juni doet Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisatie in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. Oranje IJsselmuiden voert actie om nieuwe instrumenten aan te schaffen voor het vernieuwde scholen muziekproject.

Oranje IJsselmuiden is een veelzijdige muziekvereniging waarbij er voor iedereen die van dans en muziek houdt wel iets te doen is. Met betrokken en gemotiveerde leden brengen zij muziek tot leven voor zichzelf en voor het publiek. Onze missie is daarom: Samen muziek beleven. Vanuit deze missie hebben wij ons scholen muziekproject vernieuwd en hiervoor zijn nieuwe instrumenten nodig. Oranje hoopt met de opbrengst van de actie het geld bij elkaar te halen zodat nog meer kinderen met muziek leren kennismaken. Muziek verbindt en naast dat is misschien wel het belangrijkste dat er vriendschappen ontstaan en dat het dansen en leren bespelen van een muziekinstrument goed is voor de ontwikkeling van een kind.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren. ‘Cultuur dichtbij tot leven brengen!’ aldus een woordvoerder van de Prins Bernhard Cultuurfonds.