Inrichtingsplan laatste deel Stadspark klaar

Dinsdag 25 mei hebben burgemeester en wethouders ingestemd met het definitieve ontwerp van het tweede en laatste deel van de herinrichting van het Stadspark. Rond de Buitensingel en de Korteweg veranderd de situatie sterk: het park wordt autovrij, de Jehovah Getuigen vertrekken en de ingang richting Kinderboerderij wordt via de nieuwe rotonde ter hoogte van ‘t Ukien. De organisaties willen zelf een rol spelen in de realisatie en het groenbeheer van dit deel van het park.

Er komt een nieuwe wandelroute langs Scouting Hanzeluiden richting de Natuurspeelplaats. De entree van ’t Ukien wordt verlegd en veel groener. Scouting Hanzeluiden, Natuurspeelplaats, Voedselbos en ’t Ukien realiseren samen een nieuwe werkschuur na sloop van het kerkgebouw van de Jehovah Getuigen. De werkschuur vormt een nieuwe uitvalsbasis en ontmoetingsplek voor groepen die het park in willen. De wijkpost blijft even groot maar wordt verbouwd, verduurzaamd en efficiënter ingericht.

Tekst gaat verder onder foto

Het ruimtelijke ontwerp is in samenwerking tot stand gekomen, waarbij de bereikbaarheid van de Postduivenvereniging en de Kinderboerderij gegarandeerd blijft. Het drukke en soms onoverzichtelijke kruispunt bij de Kinderboerderij wordt verbeterd doordat het autoverkeer en wildparkeren wordt tegengegaan. Bloembakken sluiten de Buitensingel voor auto’s af vanaf de sport- en turnhal. De Korteweg wordt iets verbreed. Er komt per saldo meer groen en meer groene speelruimte voor jong en oud.

Met het inrichtingsplan komt langzamerhand een einde aan het proces voor een groener Stadspark. Inwoners en organisaties zijn inmiddels al ruim 8 jaar bezig om met de gemeente invulling te geven aan de ruimte die vrijkwam na verplaatsing van het zwembad. Het is nu wachten op het vrijkomen van een tweetal locaties voor de laatste twee projecten: de verplaatsing van het Skatepark en daarmee de uitbreiding van het Voedselbos plus de herinrichting van de voormalige kerkterrein van de Jehovah Getuigen.