Maak je straat groen tijdens burendag

Op dinsdag 15 juni kunnen buren, buurttuinen, verzorgingshuizen en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Kampen financiën aanvragen bij het Oranjefonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag, 25 september de straat en omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomspiegels, geveltuinen, bankjes, een buurttuin, insectenhotel of fruitbomen. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken om tussen 16.00 en 20.00 uur corona-proof binnen te lopen bij kinderboerderij Cantecleer, Buitensingel 3. Het kernteam Groene Loper Kampen helpt je bij het invullen van de benodigde formulieren en heeft een aantrekkelijke aanbieding voor de aanschaf van een biologisch bloembollenpakket. Niet alleen organisaties, maar ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm zijn welkom. Meer informatie en een link om je aan te melden staat op https://groenbezig.nl/groepen/groene-loper-kampen

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Dit jaar vieren we Burendag op zaterdag 25 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij buren samen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Denk aan samen koken, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van nieuwe struiken, bomen of bloembollen valt hieronder. Groene Loper Kampen wil graag bewoners betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen.

Tekst gaat verder onder foto

burendag, bollen planten, levi 5 jaar links en kick 3 jaar bezig met bollen planten, burghhaamstede, foto dirk-jan gjeltema

Hulp bij je financiële aanvraag Iedereen kan via www.burendag.nl een aanvraag tot 350 euro indienen bij het Oranjefonds om tijdens Burendag een activiteit te organiseren. Wil je als buurtinitiatief dit geld inzetten voor het vergroenen van je straat of buurt, en wil je graag hulp bij de aanvraag? Kom dan op dinsdag 15 juni tussen 16.00 en 20.00 uur naar kinderboerderij Cantecleer. Het kernteam van Groene Loper Kampen staat met laptops, soep en een drankje klaar om samen met jou de aanvraag in te vullen. Uiteraard nemen we maatregelen om dit corona-proof te kunnen doen. Daarom is het nodig om je vooraf aan te melden.

Bloembollen

Buurtinitiatieven die tijdens Burendag hun straat of buurt willen vergroenen, kunnen gebruik maken van een zeer aantrekkelijke aanbieding. De Groene Loper heeft verschillende biologische bloembollenpakketten geregeld. Deze bloembollen zijn goed voor bijen en vlinders en fleuren in het vroege voorjaar je straat op. Wil jouw initiatief biologische bloembollen aanvragen, kom dan naar de Cantecleer! Er zijn verschillende bloembollenpakketten: o.a. een bloembollenpakket bestaande uit 900 bloembollen voor 140 euro (de winkelwaarde is ruim 400 euro). Ook is het mogelijk kleinere pakketten te bestellen bestaande uit 740, 440 of 225 bloembollen. Initiatieven kunnen er voor kiezen deze bloembollen onderdeel te laten zijn van hun aanvraag.

Groene Loper Kampen

De groene Burendag is één van de activiteiten die Groene Loper Kampen organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Kampen. Groene Loper Kampen wordt ondersteund door gemeente Kampen en het programma Natuur voor Elkaar (provincie Overijssel).