Aanmeldperiode Kunstbende Overijssel verlengd t/m zondag 13 juni

Jongeren van 13 t/m 18 jaar oud kunnen nog tot en met 13 juni een act aanmelden voor de voorronde van Kunstbende Overijssel. Het opdoen van een nieuwe ervaring, optreden op een podium, feedback krijgen van een professional, gelijkgestemden ontmoeten en prijzen winnen zijn de voornaamste redenen om mee te doen. De voorronde voor de categorie DJ vindt plaats op vrijdagavond 25 juni en de voorronde voor de categorieën Dans, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater vindt plaats op zaterdag 26 juni. Aanmelden kan via Kunstbende.nl.

Kunstbende is hét platform voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar die zichzelf willen ontwikkelen op creatief gebied. Het voortraject van Kunstbende Overijssel met gratis workshops en open podia is inmiddels afgerond en het is tijd voor het wedstrijdtraject. Hier kunnen jongeren een nieuwe ervaring opdoen, optreden op een podium, feedback krijgen van een professional, gelijkgestemden ontmoeten en prijzen winnen.

De voorronde voor de categorie DJ vindt plaats op vrijdagavond 25 juni en de voorronde voor de categorieën Dans, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater vindt plaats op zaterdag 26 juni. Alle winnaars krijgen een individueel coachingstraject aangeboden en alle 1eprijswinnaars stromen door naar de Landelijke Finale op zaterdag 2 oktober in Amsterdam. Aanmelden voor de voorronde kan nog tot en met zondag 13 juni via Kunstbende.nl.

KUNSTBENDE EN CORONA

Kunstbende Overijssel vindt het júist nu in coronatijd belangrijk om activiteiten te blijven organiseren voor jongeren. Bij alle activiteiten worden de richtlijnen van de overheid en het RIVM gevolgd.

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Gemeente Steenwijkerland, Rabobank Nederland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle.